Αρνητική εικόνα εμφάνισαν τον Αύγουστο, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, οι ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα

-Ενώ αυξήθηκαν οι προσλήψεις, κυριάρχησαν κατά 54,48% οι ευέλικτες προσλήψεις!
-Γιάννης Βρούτσης Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ :
«Ή εμφανιζόμενη δυναμική της απασχόλησης, το προηγούμενο διάστημα, οφείλεται κατεξοχήν στην εποχικότητα της τουριστικής περιόδου και δεν επιβεβαιώνει, δυστυχώς, σταθερή αύξηση της απασχόλησης»!
-«Εδώ και τρία χρόνια με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνεται η γενιά των 360 ευρώ»!

Αρνητική εικόνα εμφάνισαν τον Αύγουστο,  εν μέσω της τουριστικής περιόδου, οι ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, διαπιστώνεται μεν αύξηση των προσλήψεων κατά 15.918 άτομα (164.513 προσλήψεις από 148.595 που ήταν πέρυσι), αλλά, ωστόσο, την ίδια στιγμή αυξήθηκαν κατά 14.192 και οι απολύσεις, φθάνοντας εφέτος τις 178.915, από 164.723, που ήσαν τον Αύγουστο του 2016.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, και κατά τον μήνα Αύγουστο στις προσλήψεις κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, καθώς οι νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, που υπεγράφησαν τον Αύγουστο, φθάνουν μόλις το 45,52% του συνόλου, αριθμών τας τις 74.886. Αυτό σημαίνει, ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας καλύπτουν το 54,48% των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο ανήλθαν στις 65.955 ή 40,09% και οι προσλήψεις εκ περιτροπής εργασίας έφθασαν τις 23.652 ή 14,39%.
Το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου διατηρείται το θετικό πρόσημο, καθώς καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων κατά 248.743 θέσεις εργασίας, αριθμός που είναι υψηλότερος κατά 10.926, συγκριτικά με τις 237.817, που ήταν πέρσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Αναφορικά με τα στοιχεία του Αυγούστου 2017 του συστηματος ΕΡΓΑΝΗ, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζει, ότι τα στοιχεία εδώ και τρία χρόνια,
με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν, ότι η «ψαλίδα» υπέρ της μερικής απασχόλησης διευρύνεται συνεχώς.
«Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης διευρύνονται και μαζί τους διευρύνεται η γενιά των 360 ευρώ», υποστηρίζει ο ίδιος.

«Ή εμφανιζόμενη δυναμική της απασχόλησης, το προηγούμενο διάστημα, οφείλεται κατεξοχήν στην εποχικότητα της τουριστικής περιόδου και δεν επιβεβαιώνει, δυστυχώς, σταθερή αύξηση της απασχόλησης»!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Βούρτση, «η ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου 2017, διαψεύδει τους κυβερνητικούς «πανηγυρισμούς» για μείωση της ανεργίας και αύξηση των μισθών.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιβεβαιώνουν, ότι η «ασθενική» αποκλιμάκωση της ανεργίας, δεν είναι ούτε ουσιαστική, ούτε συνδυάζεται με βελτίωση των μισθών. Αντίθετα, δημιουργείται μια νέα γενιά φτωχών εργαζομένων των 360 ευρώ, που συνεχώς αυξάνεται.
H αποκλιμάκωση της ανεργίας καθυστερεί και συντελείται με λάθος και επικίνδυνο τρόπο.
Γίνεται με μείωση μισθών, με μερική απασχόληση, με φυγή των νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς και με μείωση του αριθμού των απασχολούμενων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο του 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στο 54,48%, ενώ η πλήρης απασχόληση υποχώρησε περαιτέρω στο 45,52%!
Επίδοση χειρότερη και από εκείνη του Ιουλίου 2017.
Την ίδια στιγμή, το ισοζύγιο μηνός Αυγούστου εμφανίζεται αρνητικό (-14.402), επιβεβαιώνοντας, ότι η δυναμική της απασχόλησης, το προηγούμενο διάστημα, οφείλεται κατεξοχήν στην εποχικότητα της τουριστικής περιόδου και δεν επιβεβαιώνει, δυστυχώς, σταθερή αύξηση της απασχόλησης.
Επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας να γίνει γρήγορα, με πλήρη απασχόληση, με ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Στόχος, που δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, ούτε με την εκδίωξη επενδύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ.