ο ΕΟΤ συνεχίζει δυναμικά τον Οκτώβριο τα ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και bloggers ξένων μέσων ενημέρωσης και τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού

-Η τρομοκρατική απειλή, οι φυσικές καταστροφές, οι ασθένειες και η εγκληματικότητα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθορίζουν την επιλογή του τόπου, που θα προτιμηθεί για ταξίδι ή διακοπές!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

H ασφάλεια είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες στην λήψη της απόφασης για την επιλογή του ταξιδιωτικού προορισμού, ακόμα και στην περίπτωση, που έχει πραγματοποιηθεί η κράτηση!

Αυτό διαπιστώνεται από έρευνα, που διεξήχθη από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (Internationale Tourismus Börse -ΙΤΒ- Berlin), σε συνεργασία με την “Travelzoo” και βρετανικό πανεπιστήμιο τουριστικών σπουδών, σε δείγμα 6.000 καταναλωτών, σε 9 χώρες. Με τίτλο: “Travel Safety: Fears and Counter-Reactions of Global Tourists”, η έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσθηκαν κατά την ΙΤΒ του Βερολίνου, έδειξε, ότι

καταναλωτές από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές αγορές του κόσμου από την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Ν. Αφρική, την Ινδία και την Β. Αμερική, δήλωσαν, ότι η τρομοκρατική απειλή προκαλεί το μεγαλύτερο φόβο στα ταξίδια. Οι απαιτήσεις ασφαλείας, που έχουν, είναι πιο σημαντικές σήμερα, σε σχέση με το 2014. Ανησυχούν, επίσης, για τις φυσικές καταστροφές, τις ασθένειες και την εγκληματικότητα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε στην ΙΤΒ το μέλος του Δ.Σ. της “Travelzoo Europe”, Richard Singer, το αποτέλεσμα είναι, ότι οι ταξιδιώτες νιώθουν ανασφάλεια με διαφοροποιήσεις ανά έθνος. Οι χώρες, που επηρεάζονται πιο πολύ, είναι η Γαλλία και η Ιαπωνία, κατά 50% και 48% αντίστοιχα.

Η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο, είναι το Σίδνεϋ, ενώ η πιό ανασφαλής πόλη θεωρείται, βασει της έρευνας, η Κωνσταντινούπολη!

Η θεωρούμενη ως ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο, είναι το Σίδνεϋ, σε αντίθεση με την Κωνσταντινούπολη, η οποία, σύμφωνα με την έρευνα, κυριαρχείται από φόβο. Από τις κρατήσεις, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ο κ. Singer ξεχώρισε εκείνες, για τις οποίες οι αγοραστές μετάνοιωσαν, τα ποσοστά των οποίων, στο σύνολο των κρατήσεων, ανά χώρα, είναι τα εξής: 24% στις ΗΠΑ, 17% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 13% στην Γερμανία κ.α.

Έκανε δε έκκληση στους τουρ οπερέϊτορ να ενημερώνουν, όχι απλώς πριν την κράτηση, αλλά και μετά από αυτήν τους ταξιδιώτες.

Οι μειώσεις στο κόστος διακοπών δεν είναι αυτό, που πρέπει να γίνει, εξήγησε ο ίδιος, καλώντας τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ως μια ευκαιρία. Οι

τουρ οπερέϊτορ, είπε, θα πρέπει να προσφέρουν ξεκάθαρη πληροφόρηση από τις επίσημες πηγές τους, φέρνοντας σαν παράδειγμα την TUI.

Οι μεγάλοι τουρ οπερέϊτορ, τόνισε, πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο για όλους τους άλλους, να αναπτύξουν συστήματα πιστοποίησης για πρότυπα ασφαλείας και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα στον προορισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ