“Η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρέπει να έχει την δυνατότητα να νικήσει τους αντιπάλους της και να διασφαλίσει την άμυνα των χωρών-μελών της, καθώς και να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί, ότι στα Βαλκάνια θα υπάρξει σύντομα μια νέα εκτεταμένη στρατιωτική σύγκρουση, με την συμμετοχή όλων, σχεδόν, των κρατών, που θα συνασπισθούν σε αντίπαλες συμμαχίες!
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων “ΗΙΝΑ”, ο πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, Τσέχος στρατηγός, Petr Pavel, τα Βαλκάνια παραμένουν μια πιθανή πηγή στρατιωτικών συγκρούσεων και η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρέπει να έχει την δυνατότητα να νικήσει τους αντιπάλους της και να διασφαλίσει την άμυνα των χωρών-μελών της, καθώς και να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας!
Ο Πάβελ τόνισε, επίσης, ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης είναι «ιδιαίτερα ασταθής», δηλώνοντας, ότι η «ισλαμική τρομοκρατία απειλεί τα Βαλκάνια, μαζί με την ρωσική επιρροή»!
Σύμφωνα με ειδικούς διεθνείς αναλυτές, η πρώτη χώρα, που βρίσκεται στην λίστα των νατοϊκών ως πηγή κινδύνου, είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία αποτελεί κέντρο ισλαμιστών τρομοκρατών και επομένως μεγάλο κίνδυνο για την Δύση.
Όμως, αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ, είναι κυρίως η σερβική κοινότητα της χώρας αυτής, καθώς επίσης και η στενή σχέση της με την Ρωσία, αλλά και με το ίδιο το κράτος της Σερβικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, από την χώρα αυτή αναμένεται να πυροδοτηθεί μια νέα πολεμική ανάφλεξη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος!

“Οι εξελίξεις θα οδηγήσουν μετά από έναν και πλέον αιώνα, στην αναβίωση των «συμμαχιών» των βαλκανικών πολέμων και σε πολεμικές αντιπαραθέσεις, όπου θα συμμετάσχει και η Ελλάδα”!

Όπως εκτιμούν οι διεθνείς αναλυτές, η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει την αναβίωση των «συμμαχιών» των βαλκανικών πολέμων, μετά από έναν και πλέον αιώνα, στην οποία υπολογίζουν, ότι θα συμβάλλουν αναγκαστικά η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ, η Σερβία και η Βουλγαρία, από την μία πλευρά και η Τουρκία με την Αλβανία και άλλες μουσουλμανικές κοινότητες των Βαλκανίων, από την άλλη.
Δηλαδή, πρόκειται για τα ίδια κράτη -με μικρές παραλλαγές, λόγω της παρουσίας της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας-, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους τον περασμένο αιώνα, στην περίοδο 1912-1913!
Κατά τους αναλυτές, η προσπάθεια για την δημιουργία μιάς «Μεγάλης Αλβανίας», επιβεβαιώνει σαφέστατα και την προσπάθεια επιστροφής των Τούρκων στην περιοχή, ξεσηκώνοντας ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Ουσιαστικά, αυτοί που μιλούν για επικείμενη σύρραξη στα Βαλκάνια, λόγω των άλυτων εθνοτικών προβλημάτων, των επεκτατικών τάσεων και της ανόδου του αλβανικού εθνικισμού, εννοούν, ότι ο αντίπαλος μιάς “ορθόδοξης στρατιωτικής συμμαχίας των Βαλκανίων” θα είναι η Τουρκία, σε συνασπισμό με την Αλβανία, δύο χώρες, που θα επιδιώξουν έναν εκτεταμένο «βαλκανικό πόλεμο», που θα προκαλέσει κοσμοϊστορικές εξελίξεις στην περιοχή μας.
Όπως εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές, σε έναν τέτοιον πόλεμο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την πλευρά εκείνη, η οποία θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους, χωρίς, όμως, να αποκλείεται να παίξουν και ένα παιχνίδι σε…διπλό ταμπλό!

Over 10 NATO members oppose Syria war

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ