Ανακοίνωση – Πρόσκληση.

Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄ συνέγραψε ένα βιβλίο σχετικά με την ιστορία, τη ζωή, τη διδασκαλία και την πνευματικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο γερμανικός εκδοτικός Οίκος Ferdinand Schöningh μετέφρασε το βιβλίο στα γερμανικά, το εξέδωσε με τον τίτλο „Begegnung mit dem Mysterium. Das orthodoxe Christentum von heute vertehen“ και το παρουσιάζει επίσημα στο κοινό την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος»  (Ungererstr. 131, 80805 München).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ενώ την παρουσίαση του Βιβλίου θα κάνει ο Καρδινάλιος Reinhard Marx.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής

Έναρξη: 11 π.μ.

  • Βυζαντινός ύμνος: Ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Νικολακοπούλου
  • Χαιρετισμός: Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος
  • Χαιρετισμός: Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος
  • Παρουσίαση του βιβλίου και του περιεχομένου του: Prof. Dr. Martin Illert, (Verlag Schöningh)
  • Βυζαντινός ύμνος
  • Συνέντευξη με τον Σεβ. Καρδινάλιο Marx  από τον κ. Γεώργιο Βλαντή, διευθυντή της Ομάδας των Χριστιανικών Εκκλησιών Βαυαρίας
  • Βυζαντινός ύμνος
  • Δεξίωση

Το βιβλίο προλογίζει ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος και ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και Πρόεδρος της Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD), καθηγητής Heinrich Bedford-Strohm.

Επίσης επαινετικό λόγo έγραψε και ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυτεμβέργης κ. Winfried Kretschmann.

Επισυνάπτεται το εξώφυλλο του βιβλίου και ο πίνακας περιεχομένων του, με τον πρόλογο του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.

Προσκαλείται εγκάρδια η Παροικία μας στην εξαίρετη αυτή εκδήλωση που παρουσιάζει στο γερμανικό κοινό τη σύγχρονη φωνή του Σεπτού Κέντρου της Ορθοδοξίας, αλλά και αποτελεί και μια ευλογημένη μαρτυρία της αγαστής συνεργασίας των Εκκλησιών της Γερμανίας, με τη συμμετοχή των προκαθημένων της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης της Γερμανίας (Μητροπολίτης Αυγουστίνος,OBKD), της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (kardinal Marx, DBK) και της Ευαγγελικής Εκκλησίας (Bischof Heinrich Bedford-Strohm, EKD).

Με ευχές

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης