– “Εάν ο Ερντογάν ανοίξει εκ νέου τα σύνορα και αρχίσει να ωθεί τους πρόσφυγες προς την Ε.Ε., με κύριο σημείο εισόδου τους τα ελληνικά νησιά, η κίνηση μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών αυτών θα διακοπεί, ενώ οι Γερμανοί προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα”!

Επιμέλεια: Ευθυμιος Χατζηϊωάννου.

Η υπόσχεση της Ε.Ε. στην Τουρκία για την καταβολή 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως βοήθεια για την επίλυση του προβλήματος μετανάστευσης, μπορεί να μην τηρηθεί και όλο αυτό το ποσό να δοθεί τελικά στην Ελλάδα, αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας «σπάσει» την συμφωνία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Bild”. Το ενδεχόμενο αυτό γίνεται, πλέον, πολύ πιθανό μετά με την αποπομπή Νταβούτογλου από την τουρκική Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, οι αρχηγοί των Κυβερνήσεων πολλών χωρών της Ε.Ε. συζητούν επί του παρόντος μια εναλλακτική συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες, δεδομένου, ότι έχουν έναν επιπλέον λόγο να πιστεύουν, ότι η συναλλαγή θα πρέπει να ματαιωθεί, λόγω της στάσης της τουρκικής πλευράς.

“Εάν ο Ερντογάν ανοίξει εκ νέου τα σύνορα και αρχίσει να ωθεί τους πρόσφυγες προς την Ε.Ε., το κύριο σημείο εισόδου τους μπορεί να είναι τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε αυτή την περίπτωση, η κίνηση μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών αυτών θα διακοπεί”!

Εάν ο Ερντογάν ανοίξει εκ νέου τα σύνορα και αρχίσει να ωθεί τους πρόσφυγες προς την Ε.Ε., το κύριο σημείο εισόδου τους μπορεί να είναι τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε αυτή την περίπτωση, η κίνηση μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών αυτών θα διακοπεί, γράφει η “Bild”, αναφέροντας, ότι οι Γερμανοί προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.
Σε αυτά τα νησιά έως τώρα καταγράφονταν οι πρόσφυγες, οι οποίοι, φθάνοντας από τα τουρκικά παράλια, έκαναν αίτηση ασύλου, ενώ, αν υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη εκ μερους της Τουρκίας, θα ανατραπούν όλα τα δεδομένα, γράφει η “Bild”, επικαλούμενη τον Υπουργό μιας εκ των χωρών-μελων της
Ε.Ε., που δεν κατονομάζει.
Σε αυτήν την περίπτωση, το ποσό, που είχε υποσχεθεί η Ε.Ε. στην Τουρκία, θα διοχετευτεί ολόκληρο στην Αθήνα, τονίζει το δημοσίευμα.

Πριν από έναν μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τον Ερντογάν, να μην τορπιλίζει την συμφωνία, ισχυριζόμενος, ότι οι Βρυξέλλες δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους για την παροχή κεφαλαίων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Τον περασμένο Μάρτιο, κατά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία, βάσει της οποίας το σύνολο των παράνομων μεταναστών, που έφθασαν και “παγιδεύτηκαν” στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας, θα πρέπει να γυρίσει στην τουρκική επικράτεια, και η Ε.Ε. θα δεχθεί σε αντάλλαγμα από το έδαφός της Συρίας πρόσφυγες, τηρώντας την αρχή «ένας προς έναν».
Υπενθυμίζεται, πως πριν από έναν μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τον Ερντογάν, να μην τορπιλίζει την συμφωνία, λέγοντας, ότι οι Βρυξέλλες δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους για την παροχή κεφαλαίων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.
Απ’ ότι φαίνεται, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δεν δέχεται τους 72 όρους, που έθεσε η Ε.Ε. για την χορήγηση βίζας σε Τούρκους υπηκόους, ενώ θεώρησε, ότι οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν από τις συνθηκες να δώσουν τα χρήματα στην Τουρκία, ακόμη και αν η Τουρκία δεν τηρήσει όλους τους όρους. Αυτό, όμως, μάλλον δεν πρόκειται να γίνει, δημιουργώντας έτσι νέα προβλήματα και στην χώρα μας!

PROSFIGES1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ