-Από τους 200 Γερμανούς Αστυνομικούς και τους 100 Γερμανούς ειδικούς σε θέματα ασύλου, που επρόκειτο να συνδράμουν, μόλις 12 και 33 αντιστοίχως ήρθαν στην χώρα μας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων, δηλαδή Αστυνομικών, Νομικών και ειδικών σε θέματα ασύλου, που έχει προσφέρει η Γερμανία για την στελέχωση των ευρωπαϊκών αποστολών, δεν έχει φθάσει ποτέ στην Ελλάδα!
Επικαλούμενη στοιχεία των γερμανικών Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, η εφημερίδα «Bild» αναφέρει στο δημοσίευμά της, για παράδειγμα, ότι από τους 200 Γερμανούς Αστυνομικούς, που επρόκειτο να συνδράμουν τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης των προσφύγων στην Τουρκία ή στις πατρίδες τους, η Frontex έχει ζητήσει, μέχρι στιγμής, μόλις 12!
Προβλήματα παρατηρούνται και όσον αφορά την αποστολή ειδικών σε θέματα ασύλου από την γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf). Η γερμανική Κυβέρνηση πρότεινε στην ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου EASO την αποστολή έως και 100 Γερμανών ειδικών. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουν ζητηθεί μόλις 23!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA