– «Η διάσωση της Ελλάδας για την Καγκελάριο είναι κορυφαία προτεραιότητα, γι’ αυτόν τον λόγο διαφωνεί έντονα και με την επικεφαλής του ΔΝΤ».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με όποιο κόστος» είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της γερμανικής
εφημερίδας «Bild», που αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των δανειστών.bild
«Οι δανειστές θέλουν να στείλουν στην Ελλάδα έναν τελευταίο κατάλογο με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Σήμερα πρόκειται να σταλεί η λίστα στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, ο Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί στις Βρυξέλλες, καθώς το βράδυ πρόκειται να συναντήσει τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Έχει και ο ίδιος «στις αποσκευές» του την «προσφορά» εκ μέρους της Ελλάδας.
Για την Γερμανίδα Καγκελάριο η διάσωση της Ελλάδας είναι κορυφαία προτεραιότητα, γι’ αυτόν τον λόγο διαφωνεί έντονα και με την επικεφαλής του ΔΝΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θέλει να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αν η χώρα δεν εκπληρώσει πρώτα τις δεσμεύσεις της.
Αντίθετα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είναι έτοιμη για περαιτέρω υποστήριξη. Ακόμη κι αν τελικά χρειαστεί επιπλέον κούρεμα του χρέους» γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» στο δημοίευμά της.