Ποιοί είναι οι πιθανοί λόγοι της “εξαφάνισής” τους και γιατί η ελληνική Κυβέρνηση κρύβει τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών και προσφύγων, που βρίσκονται στην Ελλάδα!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Τι κρύβει η ελληνική Κυβέρνηση, σχετικά με τους αριθμούς προσφύγων;», αναρωτιέται σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα “Bild”, που υποστηρίζει, πως η Κυβέρνηση της χώρας μας δεν λέειτην αλήθεια σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών και προσφύγων, που βρίσκονται στην Ελλάδα και ότι «μαγειρεύει» τα νούμερα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 60.000 πρόσφυγες βρίσκονται στην χώρα μας, με περίπου 8.150 από αυτούς να είναι άγνωστο, το πού είναι, ή αν είναι ακόμα στην Ελλάδα!
«Αυτός ο αριθμός των »χαμένων» προσφύγων είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος», αποκαλύπτει η “Bild”, η οποία, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, επισημαίνει, ότι πάνω από 10.000 πρόσφυγες «αγνοούνται»!
Η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στο μητρώο και την γνώση σχετικά με την θέση των προσφύγων, οπότε η άγνοια για το που βρίσκονται ορισμένοι από αυτούς, δημιουργεί κενά, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες πληροφορίες.

“Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε, ότι άνθρωποι, οι οποίοι διέφυγαν από καταστάσεις, που απειλούσαν την ζωή τους, είναι δυνατόν να τους σταματήσουν οι φράχτες ή τα σύνορα της Ευρώπης”!

Η τρέχουσα θέση των προσφύγων ήταν άκρως σημαντική πληροφορία στην περίπτωση των δύο τρομοκρατών του ISIS, που συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Bild”.
Η ίδια εφημερίδα σημειώνει, πως είναι πιθανό, οι «αγνοούμενοι» πρόσφυγες να έφυγαν μόνοι τους από τα κέντρα φιλοξενίας. Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε, ότι άνθρωποι, οι οποίοι διέφυγαν από καταστάσεις, που απειλούσαν την ζωή τους, είναι δυνατόν να τους σταματήσουν οι φράχτες ή τα σύνορα της Ευρώπης!
Και πάλι, όμως, η γερμανική εφημερίδα διερωτάται: «Γιατί η ελληνική Κυβέρνηση έχει ως επίσημη εκδοχή ένα μικρότερο αριθμό;» Η “Bild” παραθέτει δύο πιθανούς λόγους:
Ο πρώτος λόγος είναι, ότι έτσι θα μπορούσε να κρατήσει τεχνητό αριθμό προσφύγων, ώστε, αν η Συνθήκη με την Τουρκία σπάσει, θα υπήρχαν διαθέσιμες εγκαταστάσεις για νέο κύμα. Ο άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι, πως απλά η ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχθεί, ότι δεν έχει υπό έλεγχο την καταγραφή και την παρακολούθηση διαμονής των προσφύγων.

koutsoxeros3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ