Ένα πρωτότυπο και εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο οργανώνεται τον επόμενο μήνα από τα σχολεία Ελληνικών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, με παρουσιάστρια τη διεθνώς αναγνωρισμένη Δρ. Χάρι Καρνέζη.

Η κυρία Καρνέζη μελέτησε τις ανάγκες των παιδιών με αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ και σχεδίασε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο για τα παιδιά αυτά, το «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (ΓΣΔ), που συνδυάζει την τέχνη του θεάτρου με αρχές από γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπείες και τιμήθηκε με το βραβείο «Γυναίκα Επιστήμων της Χρονιάς», για το έργο της αυτό. Διδάσκει τη μέθοδό της σε ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και δασκάλους ειδικής αγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το σεμινάριο, το οποίο είναι φυσικά βιωματικό, προσφέρει μια καινούρια προσέγγιση των παιδιών με επικοινωνιακές δυσκολίες, χαμηλή αυτοεκτίμηση και προβλήματα συμπεριφοράς χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο βασισμένο στο δράμα. Καινοτόμο, ενδιαφέρον κι άμεσο, διαμορφώνει ένα πλούσιο περιβάλλον εκπαίδευσης στο οποίο εκπαιδευτικοί και παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσονται μέσα από το βίωμα, με στόχο την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της συναισθηματικής νοημοσύνης και των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Ελληνικών.

Ο αριθμός των θέσεων είναι πολύ περιορισμένος και απαραίτητη θεωρείται η κράτηση θέσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής: education@greekcommunity.com.au

Κόστος: $100

Πότε: Σάββατο 8 – Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Where: Greek Centre, 168 Lonsdale Street, Melbourne

Greek Community of Melbourne