-Κατασχέθηκαν 26 εκατομμυρια χάπια, συνολικής αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα μεγάλο μέρος από τα οποία θα ριχνόταν στην μαύρη αγορά και το υπόλοιπο θα πήγαινε στους τζιχαντιστές τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί από τους βομβιστές αυτοκτονίας!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μεγάλη επιτυχία των ελληνικών διωκτικών Αρχών θεωρείται ο εντοπισμός και η κατάσχεση κοντέϊνερ, γεμάτου με εκατομμύρια οπιούχα χάπια, συνολικής αξίας -στην χονδρική αγορά- 13.000.000 δολαρίων! Το συγκεκριμένο φορτίο είχε ως τελικό προορισμό το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν έφθασε στον παραλήπτη του, καθώς τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών, DEA, το εντόπισαν και το κατέσχεσαν.
Συγκεκριμενα, σε έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του κλιμακίου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα, βρέθηκε το container αυτό με φορτίο 26 εκατομμυρίων οπιούχων χαπιών, με την εμπορική ονομασία «Tramadol». Το container είχε φθάσει στον Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν κάποια εταιρεία στην Λιβύη, που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.
Το δηλωθέν φορτίο του container, όπου βρέθηκαν τα χάπια, ήταν πετσέτες και τραπεζομάντηλα και το μπλόκο του έγινε από τις Αρχές, καθώς το κοντέϊνερ θα έφευγε με πλοίο για την Λιβύη.

Ένα μεγάλο μέρος των χαπιών θα ριχνόταν στην μαύρη αγορά και το υπόλοιπο θα πήγαινε στους τζιχαντιστές τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί από τους βομβιστές αυτοκτονίας

Αντίστοιχο φορτίο με χάπια, με αποστολέα την ίδια ινδική εταιρεία και προορισμό την ίδια παραλήπτρια εταιρεία στην Λιβύη, είχε κατασχεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπάϊ.
Οπιούχα χάπια σαν τα «Tramadol» και τα «Captagon», σύμφωνα με αναφορές, καταναλώνονται ευρέως από τους τζιχαντιστές του ISIS, καθώς τους δίνουν αυξημένες αντοχές.
Ένα μεγάλο μέρος των χαπιών θα ριχνόταν στην μαύρη αγορά και το υπόλοιπο θα πήγαινε στους τζιχαντιστές τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί από τους βομβιστές αυτοκτονίας, καθώς η συγκεκριμένη ουσία έχει, όπως λένε οι ειδικοί, την δυνατότητα να «αφαιρεί την συνείδηση και το συναίσθημα».
Κάνει τους χρήστες να νιώθουν ιδιαίτερη ευφορία, να μην κουράζονται, να μην κοιμούνται και να μην έχουν τον φόβο του θανάτου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μετατρέψει τους χρήστες σε ιδιαίτερα βίαιους, ενώ η αρχική του χρήση ήταν για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

2013-06-10_01 dexamenes_limani