Με το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής προσωπογραφίας  για το Ταξίδι Πνοής Γιώργος Μεσσάλας έπεσε η αυλαία  του 5ου Διεθνούς φεστιβάλ της ηπείρου ή αλλιώς West Side Mountains Doc Fest. H ταινία ξετυλίγει με ιδιαίτερο και δημιουργικό τρόπο την σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα σε σκηνοθεσία Χρήστου Ν.  Καρακάση .

Η ταινία ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης, πλαισιωμένη από κείμενα και μουσική σένσουαλ όπερας, σε σύνθεση και ερμηνεία Βασιλικής Κάππα. Την ταινία πλαισιώνουν αριστοτεχνικά οι αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη διαδρομή του καλλιτέχνη.

Σκηνοθετικό Σημείωμα

O Γιώργος Μεσσάλας  Βοηθός και  φίλος του Αλέξη Μινωτή και του Αλέξη Σολoμού συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες περιοδείες του Εθνικού Θεάτρου. Το 1973 ίδρυσε το «Μοντέρνο Θέατρο» Από το 1992 έως το 2012 στεγάστηκε επαγγελματικά στο θέατρο Αλκυονίδα. Η κινηματογράφηση διήρκεσε ενάμισι χρόνο ολοκληρώνοντας αβίαστα τη σεναριακή φόρμα και αφήνοντας τις ιδέες και τους συσχετισμούς να ωριμάσουν προκειμένου να αποτυπωθεί στην οθόνη η βαθύτερη σκηνοθετική πρόθεση και να συνδυαστεί με τα πολύτιμα στιγμιότυπα του ψηφιοποιημένου υλικού από παραστάσεις του παρελθόντος, που αποτελούν από μόνα τους ένα ιστορικό αρχείο ανεκτίμητου πλούτου για το ελληνικό θέατρο.

Βραβεία ταινίας

Βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής προσωπογραφίας  West Side Mountains Doc Fest 2022

ADIFF Actors & Directors International Film Festival 2021

Winner  Honorable Mention Best Director Hristos N. Karakasis

Best Actress  Vasiliki Kappa

Eastern Europe Film Festival 2022

Winner  Best Documentary

Οργάνωση παραγωγής Βασιλική Κάππα Σενάριο –σκηνοθεσία- Φωτογραφία Χρήστος Ν. Καρακάσης Φωτογραφία –Συμπληρωματικές λήψεις Ορέστης Δούρβας Ορφέας Δούρβας Μουσική Σύνθεση – Κείμενα – Ερμηνεία Βασιλική Κάππα βοηθοί Παραγωγής Μαρία Κάππα, Νίκος Ψαλτάκης Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

Τραιλερ  https://www.youtube.com/watch?v=KhImNOWbzE0

IMDB  ταινίας https://www.imdb.com/title/tt15364240/

IMDB Σκηνοθέτη  https://www.imdb.com/name/nm3765821

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ