Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας φέρνει μπροστά την ΝΔ με 17 εκατοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!

-Η έρευνα καταγράφει ποσοστό 32,5% για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 15.5% για το κυβερνών κόμμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα, ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων για την ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάϊ. Η έρευνα έγινε μεταξύ 8 και 10 Μαρτίου, σε δείγμα 1.069 ατόμων.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, η Αξιωματική Αντιπολίτευση λαμβάνει 32,5%, έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης τα ποσοστά είναι συντριπτικά για την ΝΔ, αφού το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει, ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι ποσοστού μόλις 12,5%, που πιστεύει, ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σ’ αυτή την δημοσκόπηση ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύεται δημοφιλέστερος πολιτικός, όσο και καταλληλότερος για το αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Στην τρίτη θέση, στην πρόθεση ψήφου, παραμένει η «Χρυσή Αυγή» με 7,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ (ενισχυμένο) με 7,5% και μετά έρχεται η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» με 6,5%. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 2,5% και με 2% η «Ένωση Κεντρώων», όσο και η «Πλεύση Ελευθερίας». Στο 1,5% της πρόθεσης ψήφου καταγράφεται το «Ποτάμι» και στο 1% η «Λαϊκή Ενότητα».

(c) ellinikignomi
(c) ellinikignomi

 

Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε, ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα, που θα συνοδεύσουν την συμφωνία με τους Θεσμούς, ενώ, μόνον το 29% δήλωσε, ότι θα πρέπει να τα ψηφίσει!

 

Το 6,5% των ερωτηθέντων δήλωσε, ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 15% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναδεικνύεται η απογοήτευση των πολιτών από τους κυβερνητικούς χειρισμούς: Το 87% δηλώνει, πως δεν είναι ικανοποιημένο από την Κυβέρνηση, ενώ, στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν, επίσης, με όχι σε ποσοστό 75%.

Μάλιστα, η πρόθεση της ΝΔ να μην ψηφίσει τα μέτρα, που θα συνοδεύσουν την συμφωνία με τους Θεσμούς, έχει αποδοχή από την πλευρά των ψηφοφόρων:

Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε, ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ενώ με ναί απάντησε το 29% στην ίδια ερώτηση.

Ακόμη, 2 στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε, ότι το κόμμα δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Στην ερώτηση, αν ορθώς άνοιξε το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, 2 στους 3 θεωρούν, ότι είναι αποπροσανατολισμός. Μάλιστα, το ίδιο πιστεύει και ο ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στην ερώτηση, αν μπορεί να κυβερνήσει η ΝΔ καλύτερα από τα άλλα κόμματα, απαντά με ναι μόλις το 27% των ερωτηθέντων, ενώ το 61% απαντά με όχι!

 

Επίσης, μόνον το 17% των ερωτηθέντων απαντά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μπορεί να προσφέρει στην χώρα.

Ωστόσο, στην ερώτηση, αν μπορεί να κυβερνήσει η ΝΔ καλύτερα από τα άλλα κόμματα, απαντά ναι, μόλις το 27%, ενώ το 61% απαντά όχι!

Στην ερώτηση, τί Κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι να προκύψει, το 19% λέει, ότι προτιμάει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 39,5%, οτι θέλει Κυβέρνηση της ΝΔ.

Σχετικά με την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών,

η δημοσκόπηση δείχνει, ότι δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο κ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ) με 29,5% και η κ. Γεννηματά («Δημοκρατική Συμπαράταξη») έρχεται τρίτη. Το ποσοστό, στο οποίο βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, είναι μολις 22% . Επίσης, με 37% προηγείται ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 19%, που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.