Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την επιστολή με την πεποίθηση, ότι μιλάω εκ μέρους όλων των Ελλήνων μεταναστών που ζουν στην Γερμανία.

Επί 35 χρόνια το αντικείμενο της εργασίας μας είναι τα ταξίδια των Ελλήνων, αλλά όπως και όλοι μας ζούμε τώρα πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Σχετικά με τον τουριστικό τομέα υπάρχουν στην Ελλάδα αξιόλογοι συνάδελφοι να φωτίσουν την κάθε πτυχή, σχετικά με την ανάπτυξη και επανεκκίνηση του τουρισμού. Εγώ θα επισημάνω την κατάσταση στα ταξίδια των μεταναστών .

Αυτή την εποχή έχουν εγκλωβισθεί στη Γερμανία συμπατριώτες μας, που ήλθαν εδώ να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα με τους δικούς τους, ενώ στην Ελλάδα εγκλωβίσθηκαν άλλοι, που πήγαν στην Ελλάδα για τις ημέρες του Πάσχα.

Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τους συνταξιούχους συμπατριώτες μας που κάθε χρόνο από τον Απρίλιο και για ένα εξάμηνο κατεβαίνουν στην Ελλάδα για να περάσουν τον χρόνο τους κοντά στα παιδιά τους.

Όλοι αυτοί είναι ακόμα εδώ σε αναμμένα κάρβουνα. Αν προσθέσουμε και αυτούς που έχουν στην Ελλάδα συγγενείς που ειναι άρρωστοι ή και ετοιμοθάνατοι και δεν μπορούν να κατεβούν να τους δουν εδώ και δυό μήνες, καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος.

Η σημερινή κατάσταση είναι η εξής: Η Eurowings προγραμμάτισε πτήσεις απο 16.05 για Θεσσαλονίκη (το 90 % των μεταναστών εδώ είναι από βόρεια Ελλάδα) από Ντύσσελντορφ σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη και Σάββατο (από 02.06 και μετά κάθε Τρίτη και Κυριακή). Επόμενη πτήση, λοιπόν, είναι για τις 23.05.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Ελλάδα εκδίδει 3 ημέρες πριν την προγραμματισμένη πτήση απαγόρευση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα είναι, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και όχι με εμπορικά πακέτα . Η πτήση στις 23.05 είναι γεμάτη και από Ελλάδα και από Γερμανία, το ίδιο και αυτή στις 02.06. Μπορείτε να φαντασθείτε τη χαρά τώρα και την απογοήτευση μετά στα πρόσωπα των συμπατριωτών μας.

Επειδή τους ζούμε κάθε μέρα, σου έρχεται να κλαις.

Η κάθε τόσο μετατόπιση των πτήσεων προς το καλοκαίρι φέρνει ακόμα ένα κακό. Όσο πάμε προς το καλοκαίρι θα συναντήσουμε τις ημερομηνίες των διακοπών, όπου οι τιμές τετραπλασιάζονται.

Σας παρακαλούμε, κύριε Πρωθυπουργέ, να επιληφθείτε του θέματος και να δώσετε τέρμα στην αβεβαιότητα στις πτήσεις των μεταναστών. Μια αβεβαιότητα που σίγουρα δεν προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και τον Τουρισμό.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Σουλτανίδης

Hellas Reisen Hagen