Απέναντι στην ελληνική μειονότητα της χώρας του, για να δώσει μήνυμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των μειονοτήτων και των Αλβανών!
-Φοβάται, ότι με ένα ελληνικό βέτο η χώρα του μπορεί να μην γίνει αποδεκτή ως μέλος από την Ε.Ε.!

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την όξυνση και τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, αλλά και να δώσει μήνυμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των μελών των μειονοτήτων και των Αλβανών, ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, άλλαξε την συμπεριφορά το και έχει χαμηλώσει τους τόνους του, σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις, που σχετίζονται με τις ανησυχίες πολλών κατοίκων στο νότιο τμήμα της χώρας και την κατεδάφιση των σπιτιών τους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Ράμα βρέθηκε στην Κονίσπολη, όπου παρέστη σε συνάντηση για την διανομή πιστοποιητικών νομιμοποίησης και τίτλων ιδιοκτησίας γεωργικών εκτάσεων σε Έλληνες κατοίκους, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει ένα μήνυμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των Αλβανών και των μειονοτικών κατοίκων της χώρας του.
«Οι μειονότητες αυτής της περιοχής θα πρέπει να λάβουν ένα πολύ σαφές μήνυμα, το οποίο είναι το μήνυμα της Κυβέρνησής μας! Σε αυτό αναφέρουμε, ότι για εμάς δεν υπάρχει καμία διαφορά, αντίθετα, σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων», είπε ο κ. Ράμα.
Ο ίδιος άσκησε, επίσης, κριτική κατά πολλών Αλβανών και Ελλήνων πολιτικών, χωρίς να αναφέρει ονόματα, λέγοντας, ότι «όλοι, όσοι κάνουν πολύ θόρυβο στα Τίρανα ή αλλού, σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των μειονοτήτων στην Αλβανία, πρέπει να δουν, πως εδώ έχουμε ένα ουσιαστικό παράδειγμα, για το πώς σεβόμαστε τα δικαιώματα του κάθε πολίτη, αλβανικής υπηκοότητας και ελληνικής ιθαγένειας».

“Υπάρχει η ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και Ελλάδας και τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να λυθούν με την κατανόηση και των δύο πλευρών”!

Ο κ. Ράμα είπε ακόμη, ότι «όλο αυτό το σκηνικό οφείλεται σε πολιτικούς λόγους και μόνον, και στήθηκε με τεχνητό τρόπο, ώστε να ανάψει “φωτιά”, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί στα μέσα ενημέρωσης, στις εφημερίδες, σε πολιτικούς κύκλους, αλλά οι Αλβανοί και η ελληνική μειονότητα συμβιώνουν σαν αδέρφια, και σαν γείτονες. Αυτό είναι το θεμέλιο αυτών των κοινοτήτων και αυτοί οι πολίτες δεν μπορούν να επηρεαστούν από την πολιτική, αν και πολλοί πολιτικοί προσπάθησαν να καταχραστούν την προσέγγισή μας με την ελληνική μειονότητα, όπως έγινε στην περίπτωση διαφόρων οικοδομικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς άδεια στην Χειμάρρα», δήλωσε ο επικεφαλής της αλβανικής Κυβέρνησης.
Αλλά και νωρίτερα, σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του κατά τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ράμα εξέφρασε την ανάγκη της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και Ελλάδας. Είπε, ότι τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να λυθούν με την κατανόηση και των δύο πλευρών.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν ειδικοί αναλυτές, στην τελευταία Έκθεση, που εκδόθηκε από την Ε.Ε. για την Αλβανία, μία από τα επτά συνθήκες της Ένωσης είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των ιδιοκτησιών τους, αλλά και η καλή συμβίωση με τους γείτονες, κάτι, που, όμως, δεν τηρείται στην Αλβανία και γι’ αυτό υπάρχει ο κίνδυνος, με ένα ελληνικό βέτο να μην γίνει η χώρα αυτή αποδεκτή ως κράτος-μέλος της Ε.Ε.!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ