Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Αναβίωση της Βαλκανικής Συμμαχίας του 1912-13 «βλέπουν» οι Αμερικανοί αναλυτές της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, CIA, των ΗΠΑ, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση.
Η αναβίωση των «συμμάχων» των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία. Πρόκειται για τα ίδια κράτη, με μια μικρή παραλλαγή αναφορικά με την ΠΓΔΜ, λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναφέρει η έκθεση της CIA, σύμφωνα με το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι «Sitel».
Σε αυτήν την έκθεση αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα και την κόντρα της με την ΠΓΔΜ, σχετικά με την ονομασία , ότι η κοινή Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία θα «συγκολλήσει» τα απαραίτητα «κομμάτια» από τις δύο χώρες, παραβλέποντας έστω και για λίγο την σοβαρή διαφωνία μπροστά στον κοινό κίνδυνο, που ονομάζεται «Μεγάλη Αλβανία», από την οποία κινδυνεύουν όλοι.simaia

«Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην αναβίωση της Ορθόδοξης Ένωσης μεταξύ της Σερβίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ, καθώς και σε έναν Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο»

Η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία αποτελεί, λοιπόν, σύμφωνα με την έκθεση αυτή της CIA , τον «συγκολλητικό» παράγοντα, που ενώνει λαούς ολόκληρους για την αντιμετώπιση του κοινού κινδύνου.
Σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι «Sitel», η Σερβία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, καη η ΠΓΔΜ θα αναβιώσουν το «Ορθόδοξο τόξο», κατά του σχεδίου των ΗΠΑ και της Τουρκίας, που αφορά την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιλαμβάνει εδαφικά κομμάτια της ΠΓΔΜ (Δυτικό τμήμα) , της Ελλάδος( Ήπειρος). του Μαυροβουνίου, του Κοσόβου και της νότιας Σερβίας (Πρέσεβο).
Το κανάλι τόνισε, ότι, εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την πολιτική της πλήρους στήριξης προς τους Αλβανούς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κουμάνοβο και εάν η ΕΕ
(κυρίως η Γερμανία) εξακολουθεί να «σιωπά» σχετικά με το σχέδιο της δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναβίωση της «Ορθόδοξης Ένωσης» μεταξύ της Σερβίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ, καθώς και σε έναν τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο!

«Είναι πολύ πιθανό, η Σερβία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ να δημιουργήσουν ένα «Ορθόδοξο τόξο», το οποίο θα έχει ως «βέλος» του την ρωσική Ομοσπονδία»

Αυτό αναφέρει η έκθεση της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) για την κατάσταση στην περιοχή, αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση «Sitel», που σημειώνει, ότι, σύμφωνα με την έκθεση αυτη, η μαζική στήριξη της Ουάσινγκτων προς τους Αλβανούς θα κινητοποιήσει τις βαλκανικές χώρες να επιταχύνουν τις κινήσεις για να έρθουν πολύ πιο κοντά και προς την Ρωσία και, ως εκ τούτου, απαιτείται μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση. Η Ρωσία με το Πατριαρχείο Μόσχας, θεωρούν οι Αμερικανοί, ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στην περιοχή των Βαλκανίων.
Οι αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών θεωρούν, ότι είναι πολύ πιθανό για την Σερβία, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ η δημιουργία ενός «Ορθοδόξου τόξου», το οποίο θα έχει ως «βέλος» του την ρωσική Ομοσπονδία .
Σύμφωνα με έγκυρους ιαναλυτές, η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. «Αρωγός» σε αυτό το σενάριο είναι η Άγκυρα, η οποία « σπονσονάρει» την εκάστοτε αλβανική Κυβέρνηση και κοινωνία, τόσο στο πολιτικό και στρατιωτικό τομέα, όσο και στον θρησκευτικό. Η Άγκυρα επιδιώκει την δημιουργία ενός μουσουλμανικού άξονα με την συμμετοχή της Αλβανίας, της Βοσνίας, του Κοσόβου, του δυτικού μέρους της ΠΓΔΜ και μέρους του Μαυροβουνίου, με σκοπό να ξαναεπιστρέψει στα Βαλκάνια μετά από 100 χρόνια .