Κοινή δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ και του Μπαράκ Ομπάμα.
-Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ και η Γερμανίδα Καγκελάριος τονίζουν, ότι «είμαστε ισχυρότεροι, όταν εργαζόμαστε μαζί»!
Αποκλειστικές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, που έκανε από κοινού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, λίγο πριν την άφιξή του στο Βερολίνο, έδωσε στην δημοσιότητα το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftwoche».
«Δεν θα υπάρξει επιστροφή σε έναν κόσμο, σαν αυτόν, που υπήρξε πριν από την παγκοσμιοποίηση», είναι το μήνυμα, που στέλνουν αμφότεροι οι δύο ηγέτες.20050530-04-05.jpg
Ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξαν στις κοινές δηλώσεις τους, ότι «υπάρχει χρέος προς τις εταιρείες και τους πολίτες, καθώς και προς ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία για διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μας».
Ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άνγκελα Μέρκελ σχολίασαν, επίσης, ότι οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί πρέπει να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να δομήσουν την παγκοσμιοποίηση με βάση τις αξίες και τις ιδέες τους.

«Είμαστε ισχυρότεροι, όταν εργαζόμαστε μαζί»!

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν από κοινού την άποψη στο περιοδικό «Wirtschaftwoche», ότι οι εργοδότες, οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές και οι αγρότες στις ΗΠΑ και την Γερμανία θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από την σύναψη της Συμφωνίας για το εμπόριο TTIP, σημειώνοντας, ότι οι εξελίξεις σε μία χώρα επηρεάζουν και τα άλλα κράτη με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η θέσπιση κανόνων, όπως αυτών που συμφωνήθηκαν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.
Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ και η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογράμμισαν, ότι «είμαστε ισχυρότεροι, όταν εργαζόμαστε μαζί», υπογραμμίζοντας, πως η συνεργασία είναι πιο σημαντική στην παρούσα συγκυρία, καθώς η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα και οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ.
Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άνγκελα Μέρκελ ανέφεραν, ότι και οι δύο θα υπερασπιστούν το διεθνές δίκαιο, ώστε να γίνεται σεβαστό σε όλον τον πλανήτη, ως προαπαιτούμενο για την σταθερότητα και την ευημερία.