Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι γερμανικές Αρχές, προσπαθώντας να διασώσουν την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ από την κάθετη πτώση της δημοτικότητάς της, λόγω των επιλογών της στο προσφυγικό ζήτημα, επεδίωξαν να αποδώσουν τις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις ισλαμιστών στην Γερμανία σε «κατάθλιψη», «ερωτική απογοήτευση» και «ψυχικές διαταραχές», ενώ τώρα αποκαλύπτεται, ότι ο νεαρός (κατά πάσα πιθανότητα Αφγανός) τρομοκράτης με το τσεκούρι, που τραυμάτισε δεκάδες επιβάτες στο τρένο, αλλά και ο Σύρος, που αυτοανατινάχθηκε στο Άνσμπαχ, με σκοπό να σκοτώσει πολλούς Γερμανούς πολίτες, ήσαν και οι δύο σε άμεση επαφή με το ISIS και έπαιρναν οδηγίες για το πως θα δράσουν!
Tην αποκάλυψη αυτή έκανε σε δημοσίευμά του, στο νέο του τεύχος, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», που αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι και οι δύο δράστες των επιθέσεων βρίσκονταν σε επαφή με εκπροσώπους της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, οι οποίοι βρίσκονταν στην Σαουδική Αραβία και τους συμβούλευαν για το πώς πρέπει να δράσουν.
Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, οι δύο άνδρες συζητούσαν μέσω μηνυμάτων με διάφορα πρόσωπα, οι τηλεφωνικοί αριθμοί των οποίων παραπέμπουν στην Σαουδική Αραβία.

Και οι δύο δράστες επικοινωνούσαν με συντονιστές του ISIS, που τους καθοδηγούσαν για το πως έπρεπε να δράσουν!

Ο 17χρονος Ριάζ Χαν Αχμαντζάϊ, που πιθανότατα κατάγεται από το Αφγανιστάν -αφού κανείς ακόμη δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την καταγωγή του-, επιτέθηκε στις 18 Ιουλίου με τσεκούρι στους επιβάτες ενός τρένου, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, πέντε από τους οποίους πολύ σοβαρά.
Ο «σύνδεσμός» του στο ISIS τον είχε συμβουλεύσει να ορμήσει σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος με αυτοκίνητο, αντιγράφοντας την επίθεση, που είχε σημειωθεί στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας.
Όμως ο Αχμαντζάϊ διαφώνησε, λέγοντας, ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και πρότεινε από μόνος του να επιτεθεί σε ένα τρένο.
Η επικοινωνία του με τον συντονιστή του ολοκληρώθηκε με την φράση «Θα ειδωθούμε στον παράδεισο», που έγραψε ο νεαρός, ο οποίος σκοτώθηκε κατόπιν από την Αστυνομία.
Ο Σύρος δράστης της επίθεσης της 24ης Ιουλίου, Μωχάμεντ Νταλίλ, ήταν επίσης σε επαφή με μέλος του ISIS, που του είχε ζητήσει να βιντεοσκοπήσει την έκρηξη του σακιδίου με την βόμβα, που μετέφερε στο μουσικό φεστιβάλ του Άνσμπαχ και να αποστείλει το βίντεο στην οργάνωση, η οποία, προφανώς, μετά θα ξεκίναγε τους «εορτασμούς» για το νέο «λουτρό» αίματος.
Οι γερμανικές Αρχές εκτιμούν, ότι ο Νταλίλ μάλλον σκοτώθηκε κατά λάθος κατά την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού και ότι δεν ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.
Προφανώς θα άφηνε το σακίδιο κάπου με πολύ κόσμο και αυτός θα συνέχιζε την καριέρα τους ως βομβιστής
Μάλιστα, αναφέρει στην συνομιλία του, ότι σχεδίαζε να διαπράξει και άλλες επιθέσεις.
Έτσι, από ότι δείχνουν τα στοιχεία, που αποκαλύφθηκαν από το οεριοδικό «Der Spiegel» , οι τρομοκρστικές επιθέσεις στην Γερμανία έγιναν από ισλαμιστές σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Spiegel_01