Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η γερμανική έκδοση του γνωστού γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” επισημαίνει σε άρθρο της, ότι η επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, και η ρωσική αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Συρία, καταδεικνύει σαφώς, ότι η παγκόσμια επικυριαρχία δεν έρχεται από την Δύση, αλλά από την Ανατολή.
Συγκεκριμένα, το περιοδικό αυτό, αναφερόμενο στις ενέργειες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνει, ότι η Ρωσία δεν είναι αυτή, η οποία θέλει να κυριαρχήσει με τον συνήθη τρόπο και μόνο στον πλανήτη , αλλά η Κίνα, η οποία «κρύβεται» πίσω από όλα τα διεθνή παρασκήνια. Ο κόσμος, σημειώνει το “Der Spiegel” δεν περιστρέφεται πλέον γύρω από την Ευρώπη, και ειδικά γύρω από τις ΗΠΑ.

“Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κοιτάξουν προς το μέλλον, για να αποτρέψουν έναν νέο «ψυχρό πόλεμο»”

Κατά το “Der Spiegel”, η απομόνωση της Ρωσίας απέτυχε, και η πλειοψηφία των ηγετών του κόσμου δεν αντιλαμβάνονται τον Πούτιν ως έναν περιθωριακό πολιτικό ηγέτη, όπως προσπαθεί να τον παρουσιάσει η Ουάσιγκτον. «Ο Ρώσος Πρόεδρος, μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, παρακολούθησαν δύο στρατιωτικές παρελάσεις σε Μόσχα και Πεκίνο, συσφίγγοντας ακόμη περισσότερο τους στρατιωτικούς δεσμούς των δύο χωρών.300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge
Το γερμανικό περιοδικό, όμως, αποκαλεί την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας ως «επιθετική», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να επιδιώξουν σε καμία περίπτωση να μεγαλοποιήσουν την κατάσταση, αλλά πρέπει να κοιτάξουν προς το μέλλον, για να αποτρέψουν έναν νέο «ψυχρό πόλεμο». Οι πιθανές συγκρούσεις από μία τέτοια κατάσταση, η ένταση και η ισχύ των οπλικών συστημάτων, θα ξεπερνούσε κατά πολύ την καταστροφικότητα των προηγούμενων μεγάλων πολέμων του περασμένου αιώνα.

Μια ενδεχόμενη εμπλοκή και αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, η Κίνα θα την εκμεταλλευτεί στο έπακρο για να ανατρέψει προς όφελός της τους πρώην παγκόσμιους κυρίαρχους

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων πολιτικών αναλυτών, η Ρωσία και η Κίνα έχουν δημιουργήσει μια ιδιότυπη συμμαχία. Από κάτω, όμως, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και φιλοδοξία για παγκόσμια κυριαρχία, καθ’ ότι η Κίνα την επιδιώκει εδώ και πολλά χρόνια, αν και από το μακρινό μεσαίωνα έχει να εμφανισθεί ως πραγματική υπερδύναμη. Η φιλοδοξία και η ιδεολογική προετοιμασία της σημερινής Κίνας για παγκόσμια κυριαρχία, έχει πραγματοποιηθεί από το μακρινό 1949 και την άνοδο του Μάο Τσε Τουνγκ στην εξουσία. Οι Κινέζοι, που έχουν εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, αποτελούν την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του Πλανήτη, ενώ ο στρατός τους εκσυγχρονίζεται με ασύλληπτους ρυθμούς και μια ενδεχόμενη εμπλοκή και αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, η Κίνα θα την εκμεταλλευτεί στο έπακρο για να ανατρέψει προς όφελός της τους πρώην παγκόσμιους κυρίαρχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ