“Η νέα αμερικανική Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να προτιμήσει σταδιακά μονομερείς ενέργειες, υποβαθμίζοντας, έτσι, διεθνείς συνεργασίες, όπως αυτή του G20”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών η αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο, δεδομένου, ότι ανατρέπονται τα σχέδια, που έχει κάνει το Βερολίνο για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου και μετά, όταν, δηλαδή, θα έχει αναλάβει την προεδρία του G20.
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel”, o Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε φοβάται, ότι θα αποτύχει η γερμανική προεδρία του G20, διότι δεν μπορεί κανείς να υπολογίζει σε σημαντικές αποφάσεις της ομάδας, όταν θα αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.soimple
Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών αναμένει να υπάρξει στασιμότητα, ιδίως στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω των φορολογικών “παραδείσων”.

“Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε φοβάται, ότι η νέα αμερικανική Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα προτιμήσει σταδιακά μονομερείς ενέργειες, υποβαθμίζοντας διεθνείς συνεργασίες, όπως αυτή του G20”!

Η συνάντηση των 20 σημαντικότερων βιομηχανικών και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου θα γίνει στις 17 και 18 Μαρτίου στο Μπάντεν-Μπάντεν της Γερμανίας δηλαδή σε λιγότερους από δύο μήνες, αφ’ ότου αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Τραμπ, και εντός αυτού του χρονικού διαστήματος είναι αδύνατον το οικονομικό του επιτελείο να είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις.
Επιπλέον, ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, κατά το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, φοβάται, ότι η νέα αμερικανική Κυβέρνηση θα προτιμήσει σταδιακά μονομερείς ενέργειες και επομένως κάποιες διεθνείς συνεργασίες, όπως αυτή του G20, θα χάσουν την αίγλη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ