-«Όμως η χαρά του Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να μην διαρκέσει πολύ, καθώς η τύχη του εξαρτάται από τον τρόπο, που θα αντιμετωπίσουν οι πιστωτές της την Ελλάδα».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Το παράδοξο της Ελλάδας: Στις τράπεζες τα χρήματα τελειώνουν, όμως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του. Με μια νέα στρατηγική θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους του», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε νέο του δημοσίευμα.
«Για πρώτη φορά, από τότε που εξελέγη Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να γίνει ηγέτης και όχι απλώς ο Πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος, τονίζει το γερμανικό περιοδικό.Spiegel_01
Πρόκειται για μια περίεργη κατάσταση: Τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες τελειώνουν και παρόλα αυτά ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στο οποίο το 61,3% των Ελλήνων συμφώνησε με την πορεία, που έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας, τον ενίσχυσε», εκτιμά το «Der Spiegel».

«Μεγάλο βήμα του Έλληνα Πρωθυπουργού η απόφασή του να αντικαταστήσει τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έναν άνθρωπο, που τα πάει καλά με την Ευρώπη»

Μεγάλο βήμα του Έλληνα Πρωθυπουργού χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό και την απόφασή του να αντικαταστήσει τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και να επιλέξει στην θέση του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο διορισμός του, σημειώνει το «Der Spiegel», είναι ένα σημάδι, ότι ο Τσίπρας επιθυμούσε στην θέση αυτή έναν άνθρωπο, που τα πάει καλά με την Ευρώπη.
Παράλληλα, εκτιμά το γερμανικό περιοδικό, ότι μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και με την αντιπολίτευση. Και οι υπόλοιποι Πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμφανίζονται έτοιμοι να συνεργαστούν, όπως απέδειξε η προχθεσινή τους συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Παρόλα αυτά, προειδοποιεί το «Der Spiegel», ότι η χαρά του Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να μην διαρκέσει πολύ, καθώς εκτιμά, ότι η τύχη του εξαρτάται από τον τρόπο, που θα αντιμετωπίσουν οι πιστωτές της την Ελλάδα.