-Η περιουσία τους αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο κατά 140 δισεκατομμύρια ευρώ και ο πλούτος των Γερμανών ανήλθε στο α’ τρίμηνο του 2015 στα 5,212 τρισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2,8% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που έδωσε στην δημοσιότητα η γερμανική Ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Deutsche Βundesbank), στην καλύτερη οικονομική κατάσταση όλων των εποχών βρίσκονται σήμερα τα γερμανικά νοικοκυριά, την στιγμή, που η ελληνική οικογένεια πασχίζει να επιβιώνει με πολλές στερήσεις και η αγορά αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της.GERMANY
Πιο συγκεκριμένα, κατά την γερμανική Κεντρική τράπεζα, τα γερμανικά νοικοκυριά είναι πιο πλούσια από ποτέ. Η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 140 δισεκατομμύρια ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, η σημαντική αύξηση της περιουσίας των γερμανικών νοικοκυριών αποδίδεται στην βελτίωση της αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, ο πλούτος των Γερμανών ανήλθε τους πρώτους τρεις μήνες του 2015 στα 5,212 τρισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2,8% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής Ομοσπονδιακής τράπεζας, περιουσιακά στοιχεία, όπως μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις και ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν αξία 53 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αξία των αμοιβαίων κεφαλαίων φθάνει τα 87 δισεκατομμύρια ευρώ.