Εντυπωσιακά αποτελέσματα σημειώνει η νέα μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου του πνεύμονος με λέϊζερ, που εφαρμόζει ο ίδιος.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της αγγλικής εφημερίδας “Daily Mail”, σημαντική επιτυχία σημειώνει μία νέα μέθοδος οριστικής καταπολέμησης των καρκινικών όγκων στους πνεύμονες, που χρησιμοποιεί ο Έλληνας θωρακοχειρουργός και επικεφαλής της θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Βασιλικού Νοσοκομείου Μπρόμπτον του Τσέλσι της Αγγλίας, κ.Γεώργιος Λαδάς. Πρόκειται για μία συσκευή λέιζερ, η οποία καταστρέφει τελείως καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες, μεγάλους όσο σχεδόν ένα γραμματόσημο, «σημαδεύοντάς» τους με ακτίνες φωτός, που έχουν ενέργεια ισοδύναμη με 70 φούρνους μικροκυμάτων.

Εχοντας λάβει την πρώτη του εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο διακεκριμμένος Έλληνας ιατρός πραγματοποίησε την ειδικότητα και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία, όπου εργάζεται από το 1994. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Daily Mail”, ο Ελληνας επιστήμονας έχει πραγματοποιήσει από το 1997 εκατοντάδες παραδοσιακές επεμβάσεις αφαίρεσης μεταστατικών όγκων στους πνεύμονες, μια διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά αργή, καθώς μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Για να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα και να μειώσει καταλυτικά τον χρόνο διάρκειας των επεμβάσεων αυτών, άρχισε να εφαρμόζει την νέα τεχνική με το λεγόμενο «λέϊζερ των πνευμόνων», που τελειοποίησε ο ίδιος του και κοστίζει περίπου 120.000 αγγλικές λίρες.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Η νέα μέθοδος έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς επιτρέπει την συντόμευση της επέμβασης και παραμονής στο νοσοκομείο, την μείωση του συνολικού κόστους θεραπείας αλλά και την ταχύτερη ανάνηψη των ασθενών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιδέα αφαίρεσης όγκων με λέϊζερ πρωτοεμφανίστηκε στην Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

Η συσκευή του Έλληνα θωρακοχειρουργού εκπέμπει ενέργεια 70.000 βατ ανά τετραγωνικό εκατοστό, παράγοντας θερμοκρασία μέχρι 7.000 βαθμούς Κελσίου , με αποτέλεσμα ο όγκος να εξατμίζεται τελικά και να εξαφανίζεται τελείως. Στην διάρκεια της επέμβασης, όλοι πρέπει να φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για να αποφύγουν τυχόν βλάβη στα μάτια τους από το λέϊζερ.LADAS

Ο κ.Γεώργιος Λαδάς, εκπαιδεύτηκε στην Γερμανία και την Αυστρία στην νέα αυτή τεχνική, ενώ πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της μεθόδου, πήρε σχετική άδεια από την αρμόδια Επιτροπή του βρετανικού νοσοκομείου, η οποία εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ