Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Διαψεύδει η γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση τις πληροφορίες, που προήλθαν από δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο και διακινούνται μέσω διαδικτύου, ότι οι γερμανικές Αρχές πραγματοποιούν μυστικά αεροπορικές μεταφορές μεταναστών από την Τουρκία στην Γερμανία, με νυχτερινές πτήσεις!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, που δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση στην Γερμανία, οι γερμανικές Αρχές φέρονται να πραγματοποιούν μεταφορά μεταναστών στην χώρα από την Τουρκία, με μυστικές νυχτερινές πτήσεις, που πραγματοποιούνται μέσω του αεροδρομίου της Κολωνίας/Βόννης, φέρνοντας στην Γερμανία χιλιάδες μετανάστες. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν, ότι οι πτήσεις αυτές υλοποιούνται αποκλειστικά την νύχτα, με την χρήση πολλών αεροσκαφών, που μετακινούνται από και προς την Τουρκία.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έχει συμφωνήσει να δεχθεί 28.600 μετανάστες στην Γερμανία, στο πλαίσιο διαφόρων συμφωνιών

Επίσης, άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έχει συμφωνήσει να δεχθεί 28.600 μετανάστες στην Γερμανία, στο πλαίσιο διαφόρων συμφωνιών.
Από αυτούς, ένα μέρος θα μετακινηθεί στην χώρα από την Ιταλία και την Ελλάδα, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν να φθάνουν στην Ευρώπη, εγκαταλείποντας τις σκηνές χάους και την βαρβαρότητα του «Ισλαμικού Κράτους» στην Μέση Ανατολή.
Σε μια δεύτερη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε., 18.000 μετανάστες από την Συρία θα κατανεμηθούν σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, με το μερίδιο της Γερμανίας να ανέρχεται στους 1.600 μετανάστες.

Κυβερνητικές πηγές: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι διακινούμενες εικασίες, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σχετικά με υποτιθέμενες μυστικές νυκτερινές πτήσεις από Τουρκία προς το αεροδρόμιο της Κολωνίας / Βόννης, για την μεταφορά προσφύγων στην Γερμανία»

Πάντως, γερμανικές κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στις εν λόγω πληροφορίες, επεσήμαναν, ότι «επί του παρόντος, οι διακινούμενες εικασίες, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σχετικά με υποτιθέμενες μυστικές νυκτερινές πτήσεις από Τουρκία προς το αεροδρόμιο της Κολωνίας/ Βόννης, για την μεταφορά προσφύγων στην Γερμανία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι αληθείς».
Επίσης, και το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αρνούμενο τους ισχυρισμούς αυτούς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA