Η υπεύθυνη του Γραφείου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Αθανασία Theel θα βρίσκεται για τρεις  μέρες στη Βαϊμάρη καλύπτοντας τις εργασίες της διάσκεψης.

Το Σαββατοκύριακο η Διοικούσα Επιτροπή του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης από όλη την Γερμανία συναντιούνται  σε ετήσια διάσκεψη στην Βαϊμάρη της Θουριγγίας. Κεντρικό θέμα της διάσκεψης είναι οι ελληνογερμανικές σχέσεις και ειδικά τα προγράμματα που τρέχουν στα πλαίσια του συμφώνου συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας που υπεγράφη το 2010. dhw

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι πολλών ομοσπονδιακών υπουργείων της Γερμανίας, καθηγητές πανεπιστημίων και εκπρόσωποι επενδυτικών και τραπεζικών οργανισμών.

Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε μέλη του DHW και αποσκοπεί στην σφαιρική τους ενημέρωση γύρω από τα ελληνογερμανικά δρώμενα και τις δυνατότητες εμπλοκής αυτών σε αυτά με κεντρικό στόχο την στήριξη και ενδυνάμωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Η έναρξη και ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνουν από τον Πρόεδρο του DHW Γιώργο Χατζημαρκάκη που πρόσφατα επελέγη Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων του ελληνικού ΥΠΕΞ.