Ο καθηγητής Γιώργος Κούβαρος από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας θα παρουσιάσει μια διάλεξη με τίτλο «Διασπορική Παρουσία στις Ελληνικές Γειτονιές του Μεταπολεμικού Σίδνεϊ», στο Ελληνικό Κέντρο, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στις 7:00 μ.μ. Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά και εντάσσεται στα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Η διάλεξη θα διερευνήσει πώς οι Έλληνες μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στο Σίδνεϊ κατά τη μεταπολεμική περίοδο επεδίωξαν να γίνουν ορατοί – στον εαυτό τους και στους άλλους. Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθεί στον ρόλο που παίζει η ερασιτεχνική φωτογραφία όπως καθημερινά στιγμιότυπα, οικογενειακά πορτρέτα, φωτογραφίες γάμου και βάπτισης σε αυτή τη διαδικασία. Η διάλεξη θα ασχοληθεί με το ρόλο που διαδραματίζει η φωτογραφία και τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες αυτής της γενιάς Ελλήνων μεταναστών, όπως οι υλικές συνθήκες και συνήθειές τους, καθώς και το είδος της δουλειάς που έκαναν.

Ο Γιώργος Κούβαρος είναι Καθηγητής Κινηματογραφικών Σπουδών στο Πενπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι «The Old Greeks: Photography, Cinema, Migration» (University of Western Australia Press, 2018). Το 2020, του απονεμήθηκε επιχορήγηση από το Αυστραλιανό Ερευνητικό Συμβούλιο για το έργο «RememberingSydney’sPost-warGreekNeighbourhoods, 1949-1972». Σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη της ΝΝΟ, Το Πανεπιστήμιο της ΝΝΟ και την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της ΝΝΟ, αυτή η επιχορήγηση διατέθηκε για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του Ελληνοαυστραλιανού Αρχείου.

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

Πότε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, στις 7:00 μ.μ

Πού:ΕλληνικόΚέντρο, ημιώροφος, οδός Λόνστεϊλ 168, Μελβούρνη

Γλώσσα: Αγγλικά

Είσοδος: Ελεύθερη

Stavros Messinis
Σταύρος Μεσσήνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ