Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με ένα πολύ προσβλητικό δημοσίευμα, γεμάτο με ανθελληνικά και ρατσιστικά νοήματα, που παραπέμπουν στα “πατροπαράδοτα” αισθήματα φθόνου, έχθρας και μίσους των Γερμανών για τους Έλληνες, η συντηρητική γερμανική εφημερίδα “Die Welt” εξαπολύει επίθεση προς την Ελλάδα, λέγοντας, πως η χώρα μας “κατέστρεψε κι’άλλοτε στο παρελθόν την ευρωπαϊκή τάξη”(!)akropolis
Μάλιστα το άκρως προκλητικό άρθρο απηχεί τις απόψεις του γνωστού από την Ιστορία Αυστριακού περιηγητή και συγγραφέα, Jakob Philipp Fallmerayer, ο οποίος είχε διατυπώσει την θεωρία, ότι οι “Έλληνες δεν είναι οι πραγματικοί Έλληνες” (ως, δήθεν, μη γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων) και επομένως δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο του δικαιώματος συμμετοχής στην ΕΕ, βάσει
…DNA(!), η συντηρητική γερμανική εφημερίδα “Die Welt” και ο συνασπισμός των κομμάτων της CDU και της CSU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και Χριστιανοκοινωνική Ένωση), των οποίων τις ιδέες εκπροσωπεί, υπονοούν σαφώς, ότι εκτός από τους “ψεύτικους” Έλληνες, ούτε οι Τούρκοι, οι Σλάβοι και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη της “καθαρόαιμης” ευρωπαϊκής οικογένειας.

“Οι τρεις Μεγάλες Δυνάμεις έπραξαν ενάντια στα πιστεύω τους (ότι οι λαοί δεν πρέπει να ξεσηκώνονται ενάντια στο νόμιμο ηγεμόνα τους), επηρεασμένες από καθαρό ρομαντισμό”(!)

Κάνοντας ειδική αναφορά στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου του 1827, κατά την οποία οι Μεγάλες Δυνάμεις συνέτριψαν την τουρκοαιγυπτιακή αρμάδα, συμβάλλοντας σε μία καθοριστική νίκη της Ελλάδας εναντίον του Σουλτάνου, ο αρθρογράφος υπογραμμίζει, ότι τα κίνητρα αυτής της παροχής βοήθειας ήταν αγνά και ρομαντικά, όχι γεωστρατηγικά, όπως τα χαρακτηρίζει σήμερα ορθά η πολιτική επιστήμη.
“Οι τρεις Μεγάλες Δυνάμεις έπραξαν ενάντια στα πιστεύω τους (ότι οι λαοί δεν πρέπει να ξεσηκώνονται ενάντια στο νόμιμο ηγεμόνα τους), επηρεασμένες από καθαρό ρομαντισμό, επειδή οι Ευρωπαίοι με την κλασική μόρφωση δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να συνεχίσουν να ζουν υπό τον Τουρκικό ζυγό”, επισημαίνει το δημοσίευμα.

“Οι Μεγάλες Δυνάμεις βοήθησαν την Ελλάδα “για τους λάθος λόγους”(!) Κι’ αυτό, επειδή “οι Έλληνες δεν ήταν…αληθινοί Έλληνες”, όσον αφορά στην καθαρότητα της φυλής τους”(!)

Στην συνέχεια, ο αρθρογράφος της “Die Welt” εξηγεί στους συντηρητικούς Γερμανούς αναγνώστες του, ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις βοήθησαν την Ελλάδα “για τους λάθος λόγους”. Κι’ αυτό, επειδή “οι Έλληνες δεν ήταν αληθινοί Έλληνες”, όσον αφορά στην καθαρότητα της φυλής τους.
Στο ανιστόρητο, ρατσιστικό και ανθελληνικό αυτό παραλήρημά του ο αρθρογράφος αναφέρει: “Η ιδέα, ότι οι Έλληνες της σύγχρονης εποχής ήταν απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι μια φυλή με σλαβικά, βυζαντινά και αλβανικά γονίδια, που δημιουργήθηκε υπό την τουρκική κυριαρχία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των μορφωμένων Ευρωπαίων. Όμως, ούτε οι αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτήν την παρανόηση. Βάσει αυτής της λογικής έφεραν την Ελλάδα στην βάρκα της ΕΕ το 1980, με τις γνωστές συνέπειες, που “θαυμάζουμε” καθημερινά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ