-Η Ιταλία μπορεί να γίνει «ο νέος «μεγάλος ασθενής» της Ευρώπης, που θα μπορούσε να τραβήξει την ήπειρο πίσω στην κρίση».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal», η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δημοψήφισμα κρίσης στην Ιταλία, για το οποίο οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει, ότι θα προκαλέσει «σοκ» στον ήδη ταραγμένο πυρήνα του μπλοκ του.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα αυτό, η «Wall Street Journal» ανέφερε, ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος του Οκτωβρίου στην Ιταλία, σχετικά με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, είναι «πιο σημαντική από το Brexit».
Όμως, και άλλα διεθνή ΜΜΕ έχουν αναφέρει, ότι η Ιταλία θα μπορούσε να γίνει ο «αδύναμος κρίκος» της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και το πιθανό κέντρο ενός νέου πολιτικού θρίλερ, που θα αποδυναμώσει την Ε.Ε..
Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» ονομάζει την Ιταλία ως «τον νέο «μεγάλο ασθενή» της Ευρώπης, που θα μπορούσε να τραβήξει την ήπειρο πίσω στην κρίση», ενώ διεθνείς αναλυτές συμφωνούν με την άποψη, ότι η απόφαση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, μετά το Brexit,
θα μπορούσε να καταστρέψει πολιτικά τον άνθρωπο, που την έλαβε, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Matteo Renzi, αλλά και όλους αυτούς, που τον στηρίζουν.

ITALIA