(c) ellinikignomi.eu

-“Η διαφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει τρομάξει τους ιδιώτες επενδυτές”!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέκρινε τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, ότι τσακώνονται μεταξύ τους, την στιγμή, που ο ελληνικός λαός υφίσταται πολλά δεινά, επιδεινώνοντας περαιτέρω την οικονομική κρίση.
Όπως αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα, τα σχόλιά του Έλληνα Πρωθυπουργού ήρθαν αμέσως μετά από την Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων δανειστών, την Παρασκευή, οι οποίοι προέτρεψαν για μια φορά ακόμη την χώρα μας να επιταχύνει τις βασικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να “ξεκλειδώσει” περισσότερα χρήματα του πακέτου βοηθείας .
Κατά τα δημοσιεύματα αυτά, ο αριστερός ηγέτης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε μια ομιλία του στην ετήσια διεθνή εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης, είπε, ότι η διαφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει τρομάξει τους ιδιώτες επενδυτές.
Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η διαφωνία των δύο αντίθετων κέντρων είναι για το πότε, ή για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει απαλλαγή από το «βουνό» του χρέους της, την στιγμή, που αυτό είναι ίσο με το 180% του ΑΕΠ της χώρας.

Ευρωπαίοι πιστωτές και ιδιαίτερα η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, είναι εντελώς απρόθυμοι να συζητήσουν το ενδεχόμενο της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους!

Ευρωπαίοι πιστωτές και ιδιαίτερα η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, είναι εντελώς απρόθυμοι να συζητήσουν αυτό το ενδεχόμενο, καθώς οι Γερμανοί, οι οποίοι κάνουν κουμάντο, δήλωσαν, ότι θα συζητήσουν για την ελάφρυνση του χρέους το 2018, αφού το πρόγραμμα θα έχει τελειώσει.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την άλλη πλευρά, εκφράζει την ανησυχία του για την βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, έχοντας ταχθεί υπέρ μιας πιο επιεικούς ελάφρυνσης του χρέους, πριν είναι αργά.
Ως αποτέλεσμα αυτών των ανησυχιών, το ΔΝΤ δεν έχει μέχρι στιγμής συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Δεδομένου, ότι η Ελλάδα είναι σε οικονομική πτώση μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της οικονομικής παραγωγής της. Επίσης, η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 26%, και έχει υποστεί μια σειρά από ολοένα και πιο επώδυνα μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για την διάσωση της από τη χρεωκοπία.

tsipras

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ