Προβλέπει την χορήγηση βεβαίωσης εξάμηνης, αντί μηνιαίας, διάρκειας σε φυσικά πρόσωπα, που είναι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, εφ' όσον έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για όλο το χρονικό διάστημα, που προηγείται της χορήγησης της βεβαίωσης.

– “Ο ΟΑΕΕ δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, γιατί είναι άδεια τα ταμεία του”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αποκάλυψε ο Διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Δημήτρης Τσακίρης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», οι μισοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ βγήκαν από την ρύθμιση των 100 δόσεων, επειδή αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους!
Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ ανέφερε,ότι το 63% πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, το 37% δυσκολεύεται να πληρώσει, ενώ από τους 105.000 ασφαλισμένους, που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς ρύθμισης των 100 δόσεων, γύρω στις 50.000 έχουν απενταχθεί και οι υπόλοιποι είναι ενεργοί και πληρώνουν τις εισφορές τους.
«Ένας μεγάλος αριθμός των ασφαλισμένων -240.000 αν θυμάμαι καλά- έχουν διακόψει και υπάρχουν και οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι, που πληρώνουν τις εισφορές τους» σημείωσε ο κ. Τσακίρης, εξηγώντας, πως ο ΟΑΕΕ έχει εκδώσει μία εγκύκλιο και προσπαθεί να επανεντάξει αυτούς, που για κάποιο λόγο έχουν χάσει την ρύθμιση των 100 δόσεων.

“Ο ΟΑΕΕ δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, γιατί είναι άδεια τα ταμεία του”!

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσακίρης σημείωσε, πως πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των ασφαλισμένων, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τις ενώσεις, που μετέχουν στον ΟΑΕΕ.
«Ήταν ένα πάγιο των ασφαλισμένων μας και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι αυτό το αίτημα θα υλοποιηθεί. Ένα χρέος των ασφαλισμένων θα παγώσει, δεν θα είναι απαιτητό άμεσα και δεν θα υπόκειται σε πρόσθετους φόρους», εξήγησε ο Διοικητής του ΟΑΕΕ.
Για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπου από 1/1/2017 θα υπάγονται όλοι οι ασφαλισμένοι, ο κ. Τσακίρης δήλωσε, ότι «τρέχουν» οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει με την έναρξη του νέου έτους η λειτουργία του, ωστόσο, «αυτή την στιγμή δεν έχει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του».
Συγκεκριμένα, ο ίδιος εξήγησε, ότι «ο ΟΑΕΕ δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, γιατί είναι άδεια τα ταμεία του» και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα. Ένας τρόπος είναι αυτός που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός να “παγώσουν” τα χρέη των ασφαλισμένων για να μπορέσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές, ώστε να μπορούν να “τρέχουν” και οι συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εξαγγελία του Πρωθυπουργού».

ASFALISTIKA+TAMEIA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ