Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Α. Διαματάρη με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith.

Με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith συναντήθηκε στο Γραφείο του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Νικήτα στη Μ. Βρετανία, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα. Ακολούθως, στάθηκε στο σημαντικό αριθμό Ελλήνων που εγκαταστάθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, δημιουργώντας μια μεγάλη και δυναμική ομογενειακή κοινότητα.

Ερωτηθείς για τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου των ομογενών, ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε ότι το δικαίωμα ψήφου είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, η ψήφος είναι ισότιμη και τόνισε ότι στόχος είναι «να φέρουμε τους αποδήμους πιο κοντά στην Ελλάδα».

Από την πλευρά της, η Βρετανίδα Πρέσβης αναφέρθηκε στη μετά Brexit εποχή, υπογραμμίζοντας ότι με το νέο σύστημα εργασίας, που αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα, ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν γι’ αυτούς που ζουν τώρα στη Βρετανία, καθώς τα δικαιώματά τους θα παραμείνουν εξασφαλισμένα. Τέλος, η κα. Smith έκανε μνεία σε αξιόλογους ιδιωτικούς φορείς που έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες στη Μ. Βρετανία με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όπως τo Reload Greece, to Hellenic initiative και το Endeavor Greece.