Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θυμόμαστε σήμερα το γεγονός και τιμούμε τους πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης του 1974.sioufas_1410-250x160

Το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα που προέκυψε δυστυχώς από τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή της ίδιας εποχής, τη Κυπριακή Τραγωδία της εισβολής και κατοχής.

Η Μεταπολίτευση στα 41 χρόνια της στερέωσε τη σταθερότερη δημοκρατία από την ίδρυση του Νέου Ελληνικού Κράτους και εγκατέστησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το μεγάλο έργο του πρωταγωνιστή της Μεταπολίτευσης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται ενώπιον μιας επαπειλούμενης οικονομικής καταστροφής που αν συμβεί θα σαρώσει όλες τις κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις δυο γενεών και θα ρίξει τη χώρα σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους.

Όπως το 1974 έτσι και τώρα καλούμαστε όλος ο Ελληνικός Λαός να κάνουμε ένα πολλαπλό θαύμα:

Να κρατήσουμε την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς θεσμούς. Η απειλή εξόδου είναι υπαρκτή και οι επακόλουθοι κίνδυνοι τεράστιοι.

Να συμβάλουμε όλοι με την απαιτούμενη σοφία και σκληρή δουλειά στην ανάπτυξη της χώρας με εντιμότητα σκοπών και σαφήνεια στόχων.

Ανάπτυξη με συμμετοχή όλων και όφελος για όλους.

Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας που υποφέρουν από τη κρίση και να τους δώσουμε αξιοπρέπεια και σιγουριά. Οι κοινωνίες ανισοτήτων είναι ασταθείς και επικίνδυνες για όλους.

Για να γίνει αυτό το θαύμα οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να θεμελιώσουν και να διατηρήσουν το πνεύμα της σύμπνοιας, το κλίμα της συναίνεσης και τις δράσεις της συνεργασίας.

Αυτό το θαύμα ζητά από όλους μας η Ελλάδα και οι επόμενες γενιές σήμερα!