Διμερή θέματα σχετιζόμενα με την Ομογένεια Ελλάδος και Κύπρου

Συζήτηση για διμερή θέματα σχετιζόμενα με την Ομογένεια των δύο χωρών είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και ο Κύπριος ομόλογός του κ. Φώτης Φωτίου.

Συζήτησαν και για τη επερχόμενη 1η τριμερή Συνάντηση που θα έχουν στη Λευκωσία με την Αρμενία, στις 20 Οκτωβρίου, αλλά και την 1η τριμερή Συνάντηση με την Αίγυπτο, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Κάιρο.

Οι κκ Κουίκ και Φωτίου αναχωρούν για την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα λίγο μετά το μεσημέρι, και με την ομόλογό τους κα NabilaMakram, θα προετοιμάσουν την τριμερή συμμετοχή τους στη Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας–Κύπρου – Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στην Κυπριακή πρωτεύουσα, υπό τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κΆμπντελΦάταχ αλ Σίσι.

Οι τρεις υπουργοί αρμόδιοι για την Διασπορά Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, θα δώσουν αύριο Τρίτη συνέντευξη Τύπου στην Αλεξάνδρεια

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο ΥΦΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση και με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας κκ Θεόδωρο, όσο και με τα Προεδρία των δύο Ελληνικών Κοινοτήτων Καίρου και Αλεξάνδρειας.

Press office
Deputy Foreign Minister, Mr Terens Nikolaos Quick