(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

-«Ότι χρειαστεί να αλλάξει στην Δικαιοσύνη, θα αλλάξει και ότι χρειαστεί να εξυγιανθεί, θα εξυγιανθεί».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός σέβονται και τιμούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Αυτό ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που μετέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ζάππειο Μέγαρο.
Επίσης, κατά την εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά στο έργο και την προσφορά του πρόσφατα αποβιώσαντα Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια.

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε, ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για το καλύτερο στην Δικαιοσύνη και θα παρασχεθεί κάθε τι αναγκαίο. Ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ότι χρειαστεί να αλλάξει στην Δικαιοσύνη, θα αλλάξει και ότι χρειαστεί να εξυγιανθεί, θα εξυγιανθεί».

«Δεν θα πάρω κανέναν εισαγγελέα στο τηλέφωνο, παρά μόνον για κοινωνικούς σκοπούς»

Στην προσπάθειά του να καταδείξει, ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, επεσήμανε, ότι «δεν θα πάρει κανέναν εισαγγελέα τηλέφωνο, παρά μόνον για κοινωνικούς σκοπούς».
Ακόμη, ανέφερε, ότι ο ίδιος του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, εμφανείς και αφανείς, αλλά, και εάν ακόμη γύριζε πίσω τον χρόνο, πάλι εισαγγελέας θα γινόταν.
Αναφερόμενος στον Σωτήρη Μπάγια, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε, ότι «προηγήθηκε της εποχής του».
Στις ομιλίες τους, ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης, εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Ένωσης, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ανέφερε, ότι ουσιαστικά η σημερινή επετειακή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Σωτήρη Μπάγια.

«Είναι αναγκαία η διεθνής εισαγγελική συνεργασία και η ενημέρωση των εισαγγελέων επί της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας»

Επίσης, ο κ. Τζαβέλλας επεσήμανε την αναγκαιότητα της διεθνούς εισαγγελικής συνεργασίας και της ενημέρωσης των εισαγγελέων επί της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Παράλληλα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους πρώην εισαγγελείς Αβραάμ Σταθόπουλο, Ανδρέα Φάκο, Βασίλη Μαρκή και Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.
Τέλος, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στην σύζυγο και τα δύο παιδιά του εκλιπόντα Σωτήρη Μπάγια. Μάλιστα, η σύζυγός του, αναφερόμενη στον Σωτήρη Μπάγια, τόνισε, ότι «η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ήταν η δεύτερη οικογένεια του».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η τέως Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη και οι πρώην Υπουργοί Δικαιοσύνης, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και Χαράλαμπος Αθανασίου.