-Συντριπτική η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης με 64,9%, ενώ η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες (9,6%)!

Με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας “Μarc” για τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό “Alpha”. Το ποσοστό με το οποίο προηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου, ανεβαίνει περίπου στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες (9,6%), αν γίνει αναγωγή των απαντήσεων, χωρίς τον υπολογισμό πρόθεσης αποχής, λευκού και άκυρου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 22,3%, ακολουθεί στην δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,8%, και στην συνέχεια έρχονται κατά σειρά η “Χρυσή Αυγή” με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η “Δημοκρατική Συμπαράταξη” με 4,7%. Στην Βουλή μπαίνουν οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” και η “Ένωση Κεντρώων”, που συγκεντρώνουν ποσοστά άνω του 3%, αλλά, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα, μένουν εκτός Βουλής “Το Ποτάμι”, η ΛΑΕ και η “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Την ίδια ώρα, συντριπτικά είναι τα ποσοστά που καταγράφονται στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» για την ΝΔ, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 64,9%, ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 15,5%. Όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι, ιστορικά, το κόμμα που υπερέχει στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» κερδίζει και τις εκλογές.

Στην ερώτηση, “με ποιόν αρχηγό συμφωνείτε περισσότερο”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό 35% και υστερούν σημαντικά από το ποσοστό, που συγκεντρώνει η απάντηση « με κανέναν ιδιαίτερα» και που φθάνει το 39,5%!

Εντυπωσιακά μακριά, όμως, από τις απόψεις που εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται οι πολίτες. Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της “Μarc”, μόλις το 14% των πολιτών ταυτίζεται με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21% δηλώνει, ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό, ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μαζί συγκεντρώνουν ποσοστό 35% και υστερούν σημαντικά από το ποσοστό, που συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας ιδιαίτερα» και που φθάνει το 39,5%.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 19- 21 Σεπτεμβρίου σε 1.005 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, έγινε με την συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές, μετά την ΔΕΘ και μετά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

simaia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ