-“Μειώθηκε σε 49% το ποσοστό των Ελλήνων, που εκτιμά, πως η οικονομία της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις εκτός της ζώνης του ευρώ”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από την δημοσκόπηση της εταιρείας “Public Issue”, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή της Κυριακής». Μεταξύ αυτών είναι και το γεγονός, ότι το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει, ότι η χώρα μας οδεύει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 75% αναμένει επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος.
Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι, ότι μειώθηκε σημαντικά το ποσοστό των Ελλήνων, που πιστεύει πως η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, σε περίπτωση Grexit, θα επιδεινωθεί.
Ειδικότερα, το ποσοστό των Ελλήνων, που εκτιμά, πως η οικονομία της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις εκτός της ζώνης του ευρώ μειώθηκε στο 49%, από το 64%, που είχε καταγραφεί σε έρευνα της ίδιας εταιρείας δημοσκοπήσεων τον Νοέμβριο του 2015.
Στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης παρατηρούνται ακόμη τα εξής:
-Μειώθηκε το ποσοστό σε 60%, από 71%, που ήταν τον περασμένο Μάρτιο, αυτών που πιστεύουν, πως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι απαραίτητες.
-Αυξήθηκε το μερίδιο σε 38%, από 25%, που ήταν τον Μάρτιο, όσων υποστηρίζουν, πως οι πρόωρες εκλογές είναι μάλλον απαραίτητες.
-Αυξήθηκε το ποσοστό όσων πιστεύουν, ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα βελτιωθεί με νόμισμα την δραχμή σε 30%, από 21%, που ήταν τον Νοέμβριο του 2015.
-Το 14% των ερωτηθέντων εκτιμά, ότι η έξοδος από το ευρώ δεν θα έχει καμία διαφορά, ενώ το ποσοστό αυτό τον Νοέμβριο του 2015, ηταν μόλις 9%.

EKLOGES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ