Δημοσκόπηση της «ΚΑΠΑ Research»: Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί η ΝΔ! -Η ΝΔ παίρνει στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων 22,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,6%

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει, ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της Κυβέρνησης, το 35,5% απαντά, ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και μόνον το 6,5% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο

-Ή δημοσκόπηση αναδεικνύει καταλληλότερο για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δείχνει, ότι το υπό σύσταση νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς παίρνει 10,4% και βρίσκεται στην τρίτη θέση!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «ΚΑΠΑ Research», που έγινε από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 7,5 εκατοστιαίων μονάδων του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος Πρωθυπουργός.
Ωστόσο, τα ευρήματατης δημοσκόπησης διαφοροποιούνται, όταν στην μέτρηση λαμβάνεται υπόψη και η δημιουργία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς. Και αυτό, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο νέος αυτός φορέας λαμβάνει διψήφιο ποσοστό (10,4%) και είναι καθαρά τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Αναλυτικότερα, ή δημοσκόπηση αυτή έδειξε τα ακόλουθα στοιχεία:
Στην πρόθεση ψήφου, με τα τωρινά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,6% (η προηγούμενη δημοσκόπηση έδειχνε 16,2%), η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 22,7% και βρίσκεται πρώτη (στην προηγούμενη έπαιρνε 23,2%), η «Χρυσή Αυγή» παίρνει 6,5%(στην προηγουμενη έπαιρνε 6,6%), η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» 6,9% (στην προηγούμενη 6,4%)  και το ΚΚΕ 6% (στην προηγούμενη 6,1%).
Σύμφωνα με την τελευταία αυτή δημοσκόπηση, τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%, ενώ η
αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 26,6%.

Απαισιοδοξία για το μέλλον της χώρας εκφράζουν οι ψηφοφόροι, καθώς για την πορεία της χώρας, πιστεύουν σε ποσοστό 73,5%, ότι πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση και για την οικονομία το 47%εξ αυτών πιστεύει, ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει!

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.
Όταν στην δημοσκόπηση συμπεριλαμβάνεται το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, αυτό λαμβάνει 10,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η «Χρυσή Αυγή» 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 26,5%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι  23,5% και το 42% των ερωτηθεντων απαντά κανένας εκ των δύο.
Σε ερώτηση για τις προοπτικές του Κέντρου και της
Κεντροαριστεράς, το 36,5% των ερωτηθέντων απαντά, ότι «έχει μέλλον», ενώ το 57,5% δηλώνει, ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του αυτός ο χώρος.
Για την πορεία της χώρας, οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 73,5% ότι πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση, για την οικονομία το 47% πιστεύει, ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει, ενώ το 28% ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.
Σε ερώτηση για την θέση της χώρας στην ευρωζώνη, το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5%, ότι πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και το ευρώ, ενώ το 19,5%, ότι
πρέπει να παραμείνει στην Ε.Ε., αλλά να εγκαταλείψει την ζώνη του κοινού νομίσματος.