-Οι Χριστιανοδημοκράτες της CDU, οι Χριστιανοκοινωνιστές της CSU και οι Σοσιαλδημοκράτες της SPD συγκεντρώνουν τώρα, αθροιστικά, το 49,5%, ενώ αύξηση στα ποσοστά τους καταγράφουν η “Εναλλακτική για την Γερμανία” και το κόμμα των “Πρασίνων”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου “Insa”, η δημόσια στήριξη στα κόμματα, που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, έπεσε κάτω από το 50% για πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013.
Βάσει της δημοσκόπησης αυτής, η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό κόμμα της, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), θα συγκέντρωναν το 30% των ψήφων, εάν οι εκλογές διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα, ποσοστό κατά 0,5% χαμηλότερο από εκείνο, που εδειξε έρευνα πριν μια εβδομάδα.
Ο κυβερνητικός εταίρος, οι Σοσιαλδημοκράτες της SPD, συγκεντρώνουν την στήριξη μόλις του 19% των ψηφοφόρων, με αποτέλεσμα η δημόσια στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό να ανέρχεται αθροιστικά στο 49,5%.

Αύξηση στα ποσοστά τους καταγράφουν η “Εναλλακτική για την Γερμανία” και το κόμμα των “Πρασίνων”

Η Αριστερά έχει υποστεί, επίσης, απώλειες, καθώς η δημοτικότητα του κόμματος “Die Linke” κατέγραψε πτώση 0,5% από την προηγούμενη εβδομάδα και ανέρχεται τώρα στο 9,5%.
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα ΑfD (“Εναλλακτική για την Γερμανία”) συνεχίζει να καταγράφει αύξηση στην δημοτικότητά του, εκμεταλλευόμενο την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, με την σφυγμομέτρηση να αναφέρει, πως θα συγκέντρωνε το 15% των ψήφων, αν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα.
Το κόμμα των “Πρασίνων” επίσης κερδίζει σε ποσοστά δημοτικότητας, με 13%, ενώ η στήριξη στους “Ελεύθερους Δημοκράτες” της FDP, που υπήρξε πρώην κυβερνητικός εταίρος του CDU, ανέρχεται στο 8%.
Η δημοτικότητα για τα κόμματα, που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, ξεκίνησε να παρουσιάζει πτώση τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν το CDU/CSU και το SDP συγκέντρωσαν μαζί το 65,5% της δημόσιας στήριξης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ