Πτώση παρουσιάζουν τα ποσοστά των Χριστιανοδημοκρατών της CDU και των Σοσιαλδημοκρατών της SPD!
Άσχημα είναι τα νέα για την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και για τα στελέχη της Κυβέρνησής της, που φέρνει η νέα δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά, το πατριωτικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD («Εναλλακτική για την Γερμανία»), το οποίο έχει ως προμετωπίδα του την αντίθεση στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη δύναμη στο γερμανικό εκλογικό σώμα και βρίσκεται στο 15,5%, με ανοδικές τάσεις.
Το AfD εξασφαλίζει ποσοστό 15,5% στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του 2017, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 2,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως κατέδειξε η δημοσκόπηση αυτή, που θα δημοσιεύσει η εφημερίδα «Bild» και η οποία διεξήχθη από το Ινστιτούτο «Insa». Αντιθέτως, το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU της Μέρκελ μειώθηκε κατά 1,5% και βρίσκεται στο 31,5%, ενώ υποχώρησε και το ποσοστό του συγκυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD κατά 1%, φθάνοντας στο 20,5%.
Άξιο λόγου είναι και το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν ενσωματώνει το σοκ, που δέχθηκε η γερμανική κοινή γνώμη από το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο.
Πάντως, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού νέες τάσεις αμφισβήτησης για την πολιτική της Καγκελαρίου, αλλά και νέες εσωκομματικές γκρίνιες και τριβές, που, ενδεχομένως, θα αναγκάσουν την Άνγκελα Μέρκελ να σκληρύνει την στάση της απέναντι στους μετανάστες!