Από αριστερά ο Ν. Σαββίδης και οι Προέδροι των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου και Ισραήλ T. Villiers και Ε. Pickles, ο Δ. Παρτασίδης, ο ηγέτης του δημαρχείου Barnet Richard Cornelius και o ισπανικής καταγωγής νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος στο Brunswick Park 24χρονος Roberto Weeden-Sanz

Διαψεύθηκαν τελικά όλες δημοσκοπήσεις που πρόβλεπαν ότι το δημαρχείο του Barnet θα έπεφτε στα χέρια των Εργατικών αφού η Συντηρητική ομάδα είχε οριακή πλειοψηφία μόνο μίας έδρας. Έπειτα από μία μαχητική προεκλογική εκστρατεία το προπύργιο των Συντηρητικών στο Βόρειο Λονδίνο όχι μόνο δεν τέθηκε υπό τον έλεγχο των Εργατικών αλλά κατατρόπωσε το κόμμα της αντιπολίτευσης και εξαφάνησε το κόμμα των Φιλελευθέρων από το πολιτικό σκηνικό της περιοχής αυξάνοντας τα ποσοστά του στο δημαρχείο με 13 έδρες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη του Συντηρητικού κόμματος στο Barnet από το 1990.

Ή καμπάνια των Συντηρητικών ήταν άρτια οργανωμένη με την συμμετοχή των τριών τοπικών βουλευτών Theresa Villiers, Mike Freer και Matthew Offord και ενισχύσεις από το South Suffolk και την Σκωτία αλλά και από τις κοινότητες των Εβραίων, Ινδών, Κινέζων, Ισπανών και αλλού ανάμεσα στις οποίες ένας μικρός αριθμός συμπατριωτών.

Σε εξορμήσεις από τα κεντρικά γραφεία του Συντηρητικού κόμματος στο Chipping Barnet συμμετείχαν επίσης οι κοινοβουλευτικοί Προέδροι των οργανισμών Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου και Ισραήλ Theresa Villiers και Eric Pickles αντίστοιχα συνοδευόμενοι από μέλη, οπαδούς και υποστηρικτές των δύο οργανισμών Ανδρέα και Ιωάννα Ταμπουρίδη, Αντώνη και Νίκο Σαββίδη και Δώρο Παρτασίδη.

Στο Brunswick Park ή διεξαγωγή της εκστρατείας πραγματοποιείτο από την κατοικία του Προέδρου του παραρτήματος του Συντηρητικού κόμματος κ. Ταμπουρίδη.

Οι διοργανωτές εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους Lisa Rutter, Μαρία Ζαβρού, Alessandro Ionas Georgiou και Στέλιο Ιωάννου στο Barnet και Enfield.

Ανάλογα συγχαρητήρια και σε όλους τους Κύπριους δημοτικούς συμβούλους από όλα τα κόμματα που κέρδισαν στις τοπικές εκλογές της περ. εβδομάδας.

Andreas Tambourides