Δυναμική παρουσία και βράβευση του ΕΟΤ στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΟΤΜ της Ινδίας

Λεζάντα φωτό. Από αριστερά: ο Προϊστάμενος Τμήματος Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Τουρισμού Ινδίας κ. Alphons Kannanthanam, η κα Κατερίνα Μεϊμάρογλου (Τμήμα Εκθέσεων ΕΟΤ), ο Υπουργός Τουρισμού της περιοχής Μαχαράστρα κ. Jaykumar Rawal και η κα Διαμαντίδη Ιωάννα (Τμήμα Εκθέσεων ΕΟΤ).

Θετικά μηνύματα για αύξηση των αφίξεων Ινδών στην Ελλάδα το 2018.

 Με  αισιόδοξες προβλέψεις για σημαντική  αύξηση  του τουριστικού ρεύματοςαπό την  Ινδία προς την Ελλάδα  και με την απονομή βραβείου στον  ΕΟΤ, έκλεισε τις  εργασίες της η μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση της Ινδίας, «Outbound Travel Mart» (ΟΤΜ 2018) στο Μουμπάϊ.

Ο  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Έκθεση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος  της τουριστικής αγοράς της Ινδίας από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την παγκόσμια προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, αλλά  και την τουριστική προβολή  της χώρας μέσα από την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών.

Ο ΕΟΤσυμμετείχε με περίπτερο 153 τ.μ. και συνεκθέτες την Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων  Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , τονΣύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες  καθώς και τη Δημοτική κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια».

Το Ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού της Ινδίας κ. AlphonsKannanthanam,ο υπουργός Τουρισμού της περιφέρειας Μαχαράστρα κ. JaykumarRawal, επικεφαλής Ινδικών τουριστικών και ταξιδιωτικών ομίλων και εκπρόσωποι τοπικών αεροπορικών εταιρειών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με παραγωγούς και κινηματογραφιστές-δεδομένου ότι καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση γυρισμάτων σε ελληνικούς προορισμούς- με στόχο την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών του Bollywood στη χώρα μας για άμεση και  δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Ινδίας.

Η Ινδία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την  Ελλάδα καθώς οι λαοί των δύο χωρών έχουν βαθιές πολιτιστικές ρίζες και κοινές  ιστορικές αναφορές. Επίσης έχει μια τεράστια κινηματογραφική βιομηχανία που ήδη πραγματοποιεί γυρίσματα στη χώρα μας τόσο για μουσικά videoclip, όσο και για σκηνές δημοφιλών σήριαλ ,που ήδη προβάλλονται ή πρόκειται να προβληθούν στην Ινδική τηλεόραση.

 

Στα βραβεία  «Awardsforexcellence 2018»,  ο ΕΟΤ διακρίθηκε για την συνολική του παρουσία στην ΟΤΜ 2018. Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση του στην ίδια διοργάνωση. Στην περσινή πρώτη συμμετοχή του είχε βραβευτεί για τον  Καλύτερο Σχεδιασμό Περιπτέρου.

Αγγελική Γυπάκη

Γραφείο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ