Δυναμική προβολή μέσω  του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Fespo της Ζυρίχης.

Διψήφια αύξηση παρουσιάζουν για το 2018  οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την τουριστική αγορά της Ελβετίας, όπως διαπιστώθηκε στη φετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ζυρίχης Fespo, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. ΚωνσταντίνοςΤσέγαςεγκαινίασε το ελληνικό περίπτεροκαι είχε σειρά σημαντικών συναντήσεων με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς Ομίλους της Ελβετίας,καθώς και με εξειδικευμένους διοργανωτές στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Οι εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς της Ελβετίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανοδική πορεία των κρατήσεων προς τη χώρα μας, η οποίοι εκτιμούν ότι είναι έως και 15% αυξημένη συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο κ. Τσέγας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προοπτική να περιληφθείτο ελληνικό τουριστικό προϊόν στους χειμερινούς καταλόγους των διοργανωτών, σε εφαρμογή  του στρατηγικού σχεδιασμού της  Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Η αθρόα προσέλευση των Ελβετών στο περίπτερο του ΕΟΤ επιβεβαίωσε την  αυξημένη ζήτηση,αλλά και το εξαιρετικό ενδιαφέρον του κοινού για λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς καιτο μεγάλο εύρος των θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης από την Ελβετία, το  Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας,υπεύθυνο και για την αγορά της Ελβετίας,προγραμματίζει σειράεκδηλώσεων με σημαντικούς διοργανωτές ταξιδίωνκαι την  υλοποίηση ταξιδίων εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρωνκαι δημοσιογράφων με στόχο τη γνωριμία των Ελβετών σε δημοφιλείς και νέους ελληνικούς προορισμούς.

Η FESPOείναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση κοινού που διοργανώνεται στην Ελβετία με περισσότερους από 65 χιλιάδες επισκέπτες, και  αποτελεί βαρόμετρο ως προς τις τάσεις που επικρατούν στην απαιτητική ελβετική αγορά.

Γραφείο Τύπου ΕΟΤ