Πρόσκληση

Προς:  όλους τους Συλλόγους , Αδελφότητες  & Κοινότητες Ηπειρωτών Ευρώπης

Κοιν.: προς τα Μέλη του Δ.Σ. και Επιτροπών
τα Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής
τον κ. Χρυσόστομο Δήμου, Επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.
και  νυν Πρόεδρο του Π.Σ.Η.Ε.


ΘΕΜΑ: «Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης  στην  Φρανκφούρτη  στις  09-06-2018 »

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης καλεί όλους τους Συλλόγους , Αδελφότητες και Κοινότητες  Ηπειρωτών στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα το Σάββατο  09-06-2018 και ώρα 12:00 στους χώρους του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φρανκφούρτης και Περιχώρων, Solmsstrasse 1a,  60486 Frankfurt am Main.

Πρόγραμμα Εκλογικής Διαδικασίας:

12:00 : Αφίξεις – δηλώσεις Αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε.

Διαπίστωση απαρτίας

Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης

Απολογισμός Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Συζήτηση επί των πεπραγμένων – προτάσεις

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

18:00 : Τέλος Συνέλευσης
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς
Η Πρόεδρος                                         ο Γενικός Γραμματέας

Δήμητρα Πέτσα                                        Θωμάς Γκίνης

                                     

Προσεχείς Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ηπειρωτικών Συλλόγων στη Γερμανία

Λούντβιγκσχαφεν:

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ηπειρωτικό Σύλλογο Ludwigshafen & Περιχώρων.
Στις πρόσφατες εκλογές οι οποιες διεξήχθησαν στις 14 Απριλίου του 2018, το Νέο Δ.Συμβούλιο έχει ως εξής:
Διοικητικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος         Βασίλειος Γκίνης
Αντιπρόεδρος  Σωτήριος Χήρας
Γραμματέας     Γεωργία  Διαμαντή
Ά. Ταμίας        Ουρανία Μπαλαούρα
Β. Ταμίας        Αλέξανδρος Νικολάου

Υπεύθυνοι Χορευτικών & Πολιτιστικών:
Αγαθή Τσουμάνη
Σπύρος Σαμαράς
Αναπληρωματικοί:
Λέανδρος Πάντος
Βασίλειος Ρέτζιος

Εξελεγκτική Επιτροπή:
Σταυρούλα Γκίνη
Μαρίνα Γίτσα

Εκπρόσωποι για την 
Πανηπειρωτική
 
Ομοσπονδία Ευρώπης:
Θωμάς Γκίνης
Δημήτριος Κολιός
Βασίλειος Γκίνης

Ημερήσια πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Ludwigshafen & Περιχώρων στις 10 Ιουνίου του 2018.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Ελληνική Εκκλησιαστική Ενορία Τιμίου Σταυρού του Mancheim, στην οποια όπως μαθαίνουμε θα πρωτοστατήσει η Νεολαία του Ηπειρώτικου Συλλόγου, με χορούς, φαγητό, ποτά και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις στην οποια είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν με την παρουσία τους όλες και όλοι οι συμπατριώτες της περιοχής.
Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ.  του Συλλόγου, Καλή Επιτυχία και τους ευχαριστούμε που μας χαρίζουν όμορφες στιγμές  με τις αξιοπρόσεκτες δράσεις τους!


Συμβούλιο Νεολαίας του Ηπειρώτικου Συλλόγου  Ludwigshafen & Περιχώρων.


Προεδρείο:
Πρόεδρος:            Μαρίνα Διαμάντη
Αντιπρόεδρος:     Χριστίνα Χήρα
A` Γραμματέας:  Παρασκευή Θανασσάρα
Β` Γραμματέας:  Γεωργία Διαμάντη
A`Tαμίας:           Δήμητρα Τσουμάνη
Β` Ταμίας:         
Eιρήνη Ζαχαροπούλου

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσαιων:
Justin Τσουμάνης


Βίελεφελντ:

Το Σάββατο 05 Μαϊου, θα πραγματοποιηθεί  εκδρομή του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τον αδελφικό σύλλογο του Γκύτερσλοχ,  έτσι ώστε να λάβουμε μέρος στο 5 Aντάμωμα Ηπειρωτών που θα πραγματοποιηθεί στο Βούπερταλ.

Την Κυριακή 13 Μαΐου, ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει με εθελοντές και με το μεγάλο χορευτικό τμήμα στο Ελληνικό Φεστιβάλ  στο Ντύσσελντορφ, «Griechenland Festival», από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του δημαρχείου Ντίσελντορφ.

Την Κυριακή 13 Μαΐου, η χορευτική ομάδα του Ηπειρωτικού συλλόγου Μπήλεφελντ «Μικροί χορευτές» θα συμμετάσχει στην καλοκαιρινή γιορτή του ελληνικού σχολείου Μπήλεφελντ, στον χώρο του ελληνικού σχολείου, Ramaweg 6, Μπήλεφελντ.

Την Κυριακή 20 Μαΐου, το μεγάλο Χορευτικό θα παρουσιάσει ηπειρώτικους χορούς στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος, στο ετήσιο πανηγύρι που διοργανώνει η εκκλησία του Γκύτερσλοχ.

Την Κυριακή 20 Μαΐου, το βράδυ ο Σύλλογος μας θα λάβει μέρος  με χορευτικά τμήματα και πολλά μέλη στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια ύπαρξης και δράσης  του αδελφικού Ηπειρώτικου Συλλόγου Αννοβέρου.

Tην Κυριακή 3 Ιουνίου, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας μαζί με τους Μικρούς Χορευτές μας, θα παρουσιάσει ηπειρώτικους χορούς στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου, στο ετήσιο πανηγύρι που διοργανώνει η εκκλησία μας.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου, το απόγευμα, τα χορευτικά σύνολα του Συλλόγου μας, θα λάβουν  μέρος στην εκδήλωση της πόλης Bielefeld, «Leineweber», στη Sportbühne am Bunnemannplatz στις 5μ.μ. . Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν της χοροί Ηπείρου απο τις χορευτικές Ομάδες με τις παραδοσιακές στολές τους.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Μπίελεφελντ:
Συμβούλιο Νεολαίας του Ηπειρώτικου Συλλόγου Bielefeld
Προεδρείο:

Πρόεδρος:
Ευαγγελία Μεσημέρη
Αντιπρόεδρος:
Ματίνα Μπότσιου
Γραμματέας:
Δέσποινα Μεσημέρη
Ταμίας:
Χρήστος Παπακώστας
Μέλος:
Σοφία Γόγολου

 

 Συμβούλιο Νεολαίας Ηπειρώτικου Συλλόγου Bielefeld & Περιχώρων.
«Αφιέρωμα στο 5ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης».

5ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης

«Καλώς ανταμωθήκαμαν…παιδιά ξενιτεμένα».

Ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Βούππερταλ φιλοξένησε φέτος στο 5` Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης δεκαπέντε Ηπειρώτικους Συλλόγους. Το Αντάμωμα είναι η κορυφαία εκδήλωση-συνάντηση των Ηπειρώτικων Συλλόγων, της Ευρώπης  που τους ενώνουν κοινά στοιχεία, δράσεις και ενδιαφέροντα.
Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 5 Μαίου 2018, Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπειρωτικής παράδοσης κατέκλυσαν την αίθουσα της Uni Halle Wuppertal, όπου χόρεψαν και διασκεδάσαν υπό τους ήχους της ηπειρώτικης ορχήστρας. Οι φιλοξενούμενοι Σύλλογοι, με τις Χορευτικές Ομάδες τους  άνοιξαν τις πύλες της γιορτής, παρουσιάζοντας ο καθένας τους, χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο.  Ιδιαίτερη συγκινιτική στιγμή ήταν εκείνη που χορευτές και χορεύτριες (μέλη της Ηπειρώτικης Νεολαίας) ενώθηκαν και χόρεψαν για την τελετή λήξης του Ανταμώματος.

Ποιές οι σκέψεις και τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν απο αυτό; Το έκαναν πράξη λοιπόν οι Ηπειρώτες της Διασποράς. Συνεργάστηκαν, χόρεψαν μαζί και μετουσίωσαν την εκδήλωση σε ένα πραγματικό Αντάμωμα, όπου εκαντοντάδες άνθρωποι αγκαλιάστηκαν, διασκέδασαν, νοστάλγησαν και ένιωσαν τον παλμό και την περηφάνια του τόπου τους.

Οι Έλληνες πρέπει να ανταμώνουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές, σε αυτή την κρίση αξιών και την αμφισβήτηση που περνάει ο τόπος μας τον τελευταίο καιρό. Να ανταμώνουμε για να κρατάμε ζωντανή την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας. Πρέπει όλοι μας να ενωθούμε, χωρίς εγωισμούς και προαπαιτούμενα για να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά τον ανεκτίμητο θησαυρό που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε τα χνάρια και να  μαζέψουμε τα ψήγματα της παράδοσης που μας έχουν αφήσει. Γιατί „Δέντρο είναι το έθνος μας, ρίζες η παράδοσή μας“.

Ευχαριστούμε την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης για την βράβευση την οποία μας απένειμε. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ευχαριστούμε επίσης τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Ηπείρου, τους Διοργανωτές και όλους όσους εργάστηκαν για το όμορφο Ηπειρώτικο Αντάμωμα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του Δ. Σ. Νεολαίας του Ηπειρώτικου Συλλόγου
Μπίλεφελντ και Περιχώρων.

Η Πρόεδρος
Ευαγγελία Μεσημέρη

 


Με εκτίμηση,
απο το Γραφείο Τύπου της Παν. Ομοσπονδίας Eυρώπης
Θωμάς Γκίνης