Εξαπέλυσε ο Αντικαγκελάριος και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά της πολιτικής της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ!
-«Οι πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε συνέβαλαν στις βαθιές κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008 και συνέτειναν στην υψηλή ανεργία εντός της Γερμανίας»!
Δριμεία επίθεση κατά της πολιτικής της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική της λιτότητας, που εφαρμόζει, εξαπέλυσε ο Αντικαγκελάριος στην γερμανική Κυβέρνηση συνασπισμού και ηγέτης του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, κ. Γκάμπριελ επέκρινε τις πολιτικές λιτότητας, τις οποίες προώθησαν η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Υπουργός Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, σημειώνοντας, ότι αυτές συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επιβεβαίωσε με την ανακοίνωσή του αυτή, ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα εναντίον της Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου και προειδοποίησε το κόμμα του εναντίον του σχηματισμού μιας νέας Κυβέρνησης συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς.

«Οι πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε συνέβαλαν στις βαθιές κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008 και συνέτειναν στην υψηλή ανεργία εντός της Γερμανίας»!

«Οι πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε συνέβαλαν αναμφίβολα στις βαθιές κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008, στην απομόνωση μιας κυριαρχικής γερμανικής Κυβέρνησης και, διαμέσου της αδυσώπητης επιμονής στην λιτότητα, συνέτειναν στην υψηλή ανεργία εντός της Γερμανίας», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ στην ανακοίνωσή του.
Ο ίδιος επεσήμανε, ότι «μια συνέπεια υπήρξε η ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων και να πληγεί, όχι μόνον η δημοκρατία, αλλά και το καλό επενδυτικό κλίμα».
Για τον κ. Γκάμπριελ οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι συγκυβερνούν με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), απέτυχαν να πείσουν την Καγκελάριο Μέρκελ να αλλάξει γραμμή.
«Η συνέχιση των σημερινών πολιτικών συνεπάγεται, ότι δεν είναι δυνατή η βιώσιμη ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Αυτό είναι επικίνδυνο και για την Γερμανία», πρόσθεσε ο ίδιος.