ΛΑΟΣ

Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι

Κάτω απ΄ τη γλώσσα του κρατεί τους βόγκους και τα ζήτω
κι αν κάνει πώς τα τραγουδεί ραγίζουν τα λιθάρια

Γιάννης Ρίτσος, δεκαοχτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας

Ανασχηματισμός (χωρίς ελπίδα)

Ρε παιδιά αυτός ο ανασχηματισμός για πιο λόγο έγινε; Για να περάσουν στο λαό άλλα πρόσωπα πιο εμφανίσημα και καλλίγραμμα στο σώμα, τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενοι; Αυτός ο ανασχηματισμός έγινε για να φύγουν μήπως οι γερμανοί από το παιχνίδι, όπως γράφουν κάποια sites και να έρθουν οι αμερικάνοι; Μήπως οι αμερικάνοι είχαν φύγει ποτέ από την Ελλάδα και δεν το γνωρίζαμε; Αλλά ποιοι αμερικάνοι, είναι σήμερα αυτοί, όταν ο λαός της πάλαι ποτέ κυρίαρχης παγκόσμιας οικονομίας θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε έναν Τραμπ και μια Χίλαρυ; Αλήθεια για ποιους λόγους έγινε αυτός ο ανασχηματισμός; Θα σταματήσουν τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τα νέα πρόσωπα; Ποιοι θα δώσουν χρήματα σε αυτό το κράτος για να βγαλει πέρα τον τεράστιο κρατικό τομέα σε μισθούς και συντάξεις ανά μήνα; vouli

Οι φίλοι μας οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και τώρα οι αμερικάνοι μέσω του ΔΝΤ; Θα απαντήσει κανείς σε αυτά τα ερωτήματα, ή θα μείνουμε στη φιέστα της ορκωμοσίας του νέου υπουργικού συμβουλίου και των αρμοδιοτήτων του κάθε υπουργού όπως γίνεται για δεκαετίες τώρα σε αυτή τη χώρα; Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα σταθεί κανείς παρουσιάζοντας την κατάσταση όπως έχει και όχι όπως θα ήθελε να είναι; Πάλι πωλούνται φρούδες ελπίδες σε έναν λαό που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τον έμαθαν να λύνει τα οποιαδήποτε προβλήματα-ακόμα και ενδοοικογενειακά- με τον βουλευτή του; Και μετά απ΄όλη αυτή την παράνοια, ορισμένοι απορούν γιατί τα νέα παιδιά φεύγουν αηδιασμένα από αυτή τη χώρα… προς τις προηγμένες χώρες, δηλώνοντας πως δεν θα επιστρέψουν ποτέ… Εκτιμώ πως αυτή η δήλωση των νέων παιδιών αποτελεί και τη μεγαλύτερη τραγωδία για όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος, που κυβέρνησε, κυβερνά και θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα…

Τα παντελόνια…

Τα παντελόνια όπως λέει ο λαός μας είναι πολύ περίεργα…ρούχα…

Αυτή την όμορφη ρήση του λαού μας , θα πρέπει αρκετοί να την έχουν πλέον ευαγγέλιο για τις πολλές κωλοτούμπες που κάνουν σε αυτά που κάποτε έλεγαν δεξιά και αριστερά, και σήμερα άλλα κάνουν πράξη. Ο λόγος για ορισμένα πρόσωπα –ελληνάρες της πλάκας- που συμμετείχαν στην ελληνογερμανική συνέλευση. Αν γνώριζε ο Φούχτελ τι του έσερναν πριν κάποιο χρονικό διάστημα, πιθανό να τους άφηνε να κάνουν μόνο μια βραδινή, ταπεινή  βόλτα στο Ναύπλιο.

Σημαντική δουλειά

Τεράστια σε ποιότητα αλλά και ποσότητα δουλειά, καλύπτοντας ευαίσθητους τομείς της πατρίδας μας και της πατρίδας Κύπρου κάνει ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία μαζί με δεκάδες άλλες ΜΚΟ της Θεσσαλίας κ. Κώστας Σκριάπας. skriapas

Ο φίλος της στήλης μας και πολύ αγαπητός κ. Κώστας θα έπρεπε να αποτελεί τιμώμενο πρόσωπο σε μεγάλες εκδηλώσεις του κράτους έχοντας μάλιστα συμβουλευτικό χαρακτήρα ακόμα και προς διάφορους Υπουργούς. Δεν μοιάζει και δεν λειτουργεί σαν κάποιους άλλους που καθημερινά σφουγγαρίζουν τα πατώματα κάποιων Υπουργείων με τη γλώσσα τους και φυσικά με τα δικά τους σάλια. Μάλιστα σε τελευταία επικοινωνία που είχαμε ο κ. Κώστας μας είπε πως βρίσκεται στην Κύπρο για ένα συνέδριο το οποίο προσεγγίζει την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση, συντήρηση και προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και υποστηρίζεται φέτος και από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Αλλά είπαμε αυτή είναι η Ελλάδα. Αθήνα, Αθήνα, Αθήνα και ότι περισσέψει για την υπόλοιπη χώρα… Μόνο που η κρίση έχει αντιστρέψει τους όρους της ζωής και επιβίωσης προς όφελος της επαρχίας…

Ακούραστος (1)

Ακούραστος είναι ο Πατέρας Απόστολος Μαλαμούσης, που διακονεί για δεκαετίες στο Μόναχο. malamousis

Μετά την σημαντική από κάθε άποψη τιμητική διάκριση από τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, στο Βόλο, ακολούθησαν κι άλλες βραβεύσεις για τον ίδιο, ενώ είναι απορίας άξιο το πότε βρίσκεται στην Ελλάδα, στο Μόναχο ή σε άλλη πόλη της Γερμανίας. Ο Θεός να δίνει χρόνια σε αυτόν και την οικογενειά του γιατί ο πατέρας Απόστολος έχει προσφέρει πολλά στην Ομογένεια.

Ακούραστος (2)

Φυσικά ακούραστος και με ποιότητα στη δουλειά του –με ότι ασχολείται- είναι και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του DHW γιατρός στο επάγγελμα Φαίδωνας Κοτσαμπόπουλος.

o-antiproedros-tou-germano-ellinikou-epixeirimatikou-sundesmou-dhw-faidon-kotsampopoulos-arxeiou

Τελευταία τον εντοπίσαμε στο Ναύπλιο, στην ελληνογερμανική συνέλευση, όπου αρκετοί  ζητούσαν την άποψή του για σημαντικά θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδος και Γερμανίας αλλά και για ζητήματα ιατρικού τουρισμού, όπου ορισμένοι λένε πως αποτελεί αυθεντία….

Από το 2013

Από τον Φεβρουάριο του 2013 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, είχε κάνει συνέντευξη με τον νέο Υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος είναι Πρόεδρος  του Ινστιτούτου Οικονομικών Λίβυ του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου Bard στη Νέα Υόρκη.
“Τα μνημόνια της Τρόικας έχουν αποδειχθεί μια τεράστια αποτυχία με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία όπως όλοι μας το ξέρουμε από την πολύ υψηλή ανεργία, φτώχεια, και κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής. Η κλασική συνταγή έχει αποτύχει στις περισσότερες χώρες που εφαρμόστηκε, όπως στην Λατινική Αμερική, Αφρική, κ.α. Στην περίπτωση της Ελλάδας το ΔΝΤ μας ανακοινώνει τώρα ότι η συνταγή που συμφωνήθηκε ήταν ακατάλληλη”. Αυτά δήλωσε τότε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, σχολιάζοντας τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

papadimitriou
Ο Δημήτρης Β. Παπαδημητρίου είναι Πρόεδρος  του Ινστιτούτου Οικονομικών Λίβυ του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου Bard στη Νέα Υόρκη. Επίσης είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος και καθηγητής Οικονομικών στην  έδρα Jerome Levy του Bard College. Έχει δημοσιεύσει πολλές δεκάδες επιστημονικών άρθρων και μελέτες και πάνω απο 15 βιβλία και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της επιτροπής επιθεώρησης εμπορικών ελλειμμάτων?για το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος επιτροπών του Κογκρέσου Αμερικής και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών στην Σαγκάη, Κίνας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia και κάτοχος MA και PhD στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ