Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 60 ετών, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, νικημένος από την επάρατη νόσο.
Ο Γιώργος Παυλίδης νοσηλευόταν εδώ και περίπου έναν μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του.
Ο Περιφερειάρχης αντιμετώπισε σχεδόν σε όλη την διάρκεια της θητείας του την ασθένεια, αν και συνέχισε μέχρι το τέλος να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Ποιός ήταν ο Γιώργος Παυλίδης

Ο Γιώργος Παυλίδης γεννήθηκε το 1956. Ήταν απόφοιτος της Νομικής του ΔΠΘ, εργάστηκε ως δικηγόρος στην Ξάνθη, κυρίως στην ποινική δικηγορία από νεαρή ηλικία, ενώ δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα νομικού και μη περιεχομένου, σε διάφορα νομικά και άλλα έγκυρα έντυπα. Ήταν παντρεμένος με την Αθηνά, πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίνας και του Θοδωρή, τον οποίο έχασε μόλις το 2015, σε νεαρή ηλικία, ενώ είχε και ένα εγγόνι.
Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στον Νομό Ξάνθης και επανεξελέγη άλλες δύο φορές, διατελώντας Νομάρχης από την 01/01/1999 και μέχρι 31/12/2010. Μετά τις πρώτες Περιφερειακές εκλογές ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επικεφαλής της παράταξης “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, ενώ στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ποσοστό 56% και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2014.thraki

Ο εκλιπών κατείχε διάφορα αξιώματα και είχε τιμηθεί από πολλούς φορείς για την έως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παυλίδης είχε διατελέσει Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας, που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004, Επικεφαλής και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο “Congress of Local and Regional Authorities of Council of Europe” (“Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης”), μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, από το 2007 έως το τέλος του 2010, Πρόεδρος της Ένωσης 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατίας οδού, με την επωνυμία «Εγνατία – Τουρισμός» για την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση της. Την περίοδο 2011 – 2014 διατέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της “Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος” (ΕΝ.Π.Ε.) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο.
Ο εκλιπών είχε τιμηθεί από πολλούς φορείς για την έως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ανήκε πολιτικά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ήταν μέλος.
Η σορός του εκλιπόντος ετέθη στην Ξάνθη σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Αρχών της περιοχής και πλήθους κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ