Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Συμμορία, που είναι ειδικευμένη σε πραξικοπήματα, είναι αναμεμιγμένη στα γεγονότα, που συμβαίνουν στην ΠΓΔΜ. Πρόκειται για την σερβική τρομοκρατική ομάδα «Kanvas», τα μέλη της οποίας πληρώνονται με 1.500 δολάρια και εξειδικεύονται στην διοργάνωση διαδηλώσεων», γράφει η βουλγαρική ‘Blitz’ επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων «Βέτσερ».SKOPIA
Μάλιστα, το δημοσίευμα διατείνεται, ότι η Βέτσερ» έχει έγγραφα, που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς αυτούς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την σκοπιανή εφημερίδα, πίσω από το σκηνικό αυτό βρίσκεται η «Ανοικτή Κοινωνία» του Σόρος, η USAID και το FORUM, οργανώσεις, που διοργανώνουν τις διαμαρτυρίες του Ζόραν Ζάεφ και της Ραντμίλα Σεκερίνσκα του SDSM.

«Η σερβική οργάνωση «Kanvas» είναι η μόνη αντι-ισλαμική οργάνωση, που είναι στον κατάλογο των 85 τρομοκρατικών οργανώσεων και χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα»

Η πρώτη διαδήλωση διοργανώθηκε για την δολοφονία του Μάρτιν Νεσφκόφκσι το 2011 και σύμφωνα με την στρατηγική της οργάνωσης «Kanvas» όταν οι βίαιες διαδηλώσεις δεν δίνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ρίχνονται μαζικά, προκαλώντας έναν ελεγχόμενο πόλεμο, ταραχές με αιματοχυσίες.
«Η σερβική οργάνωση «Kanvas» είναι η μόνη αντι-ισλαμική οργάνωση, που είναι στον κατάλογο των 85 τρομοκρατικών οργανώσεων και χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στα μέλη της έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Ρωσία. Έχουν εμπλακεί στις αναταραχές του Μαϊντάν στην Ουκρανία, στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και σε άλλες 28 χώρες σε όλον τον κόσμο. Τώρα θέλουν να καταστρέψουν την χώρα μας», γράφει η εφημερίδα «Βέτσερ».

«Μία από τις πρωτοβουλίες του ιδρύματος Σόρος και της USAID είναι η χρηματοδότηση -μη βίαιων- διαμαρτυριών»

Στο δημοσίευμα σημειώνεται, ότι μία από τις πρωτοβουλίες του ιδρύματος Σόρος και της USAID είναι η χρηματοδότηση των -μη βίαιων- διαμαρτυριών, στις οποίες λαμβάνουν μέρος και οι συμμετέχοντες στην οργάνωση της «Ανοικτής Κοινωνίας των πολιτών».
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι φοιτητές, που εκπαιδεύονται στην «Kanvas». Η οργάνωση έχει παρουσιασθεί στην χώρα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, λίγο πριν από τις φοιτητικές διαδηλώσεις.
Ανακοινώθηκε, ότι έχουν δρομολογηθεί δύο τρόποι για διαμαρτυρίες, σε κάθε μία από αυτές κάθε ένας από τους διαδηλωτές θα λάβει 1.500 δολάρια.
Η προθεσμία για συμμετοχή στα σχέδια αυτά ήταν η 28η Ιανουαρίου 2015 και οι αιτήσεις παραδίδονταν σε κάποια με το όνομα Σόνια Ισμαήλ, γράφει το δημοσίευμα της «Βέτσερ».