Γερμανική Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσίας (ΒΚΑ): «Μετανάστες και πρόσφυγες, που ζουν σήμερα στην Γερμανία, ευθύνονται για 215.000 σοβαρές αξιόποινες πράξεις, που καταγράφηκαν στην Γερμανία, κατά την διάρκεια του πρώτου εννιάμηνου του 2016»!
-«Αυτό ισοδυναμεί με 32 εγκλήματα κάθε ώρα, 787 κάθε ημέρα και 23.844 κάθε μήνα, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των σοβαρών αξιόποινων πράξεων, δηλαδή το 79% του συνόλου τους, ήταν εκείνες, που διαπράχθηκαν «κατά της προσωπικής ελευθερίας», δηλαδή επιθέσεις με σωματικές βλάβες»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που περιλαμβάνονται σε επίσημη Έκθεση της γερμανικής Αστυνομίας, που αναφέρεται σε σχετικά γερμανικά δημοσιεύματα, και συγκεκριμένα στην Έκθεση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας (ΒΚΑ), ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση των εγκληματικών πράξεων, στις οποίες προέβησαν, κατά την διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2016, ορισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν αφιχθεί και διαμένουν στην Γερμανία!
Συγκεκριμένα, μετανάστες και πρόσφυγες από διάφορες χώρες, κυρίως του τρίτου κόσμου, που ζουν σήμερα στην Γερμανία, ευθύνονται για 215.000 περίπου σοβαρές αξιόποινες πράξεις, που καταγράφηκαν στην Γερμανία, κατά την διάρκεια του διαστήματος, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016!
Σύμφωνα με την ίδια Έκθεση, στο διάστημα αυτό διεπράχθη στην Γερμανία ένα έγκλημα κάθε δύο λεπτά, εκ των οποίων τουλάχιστον 366 δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας και 214.600 άλλα σοβαρά εγκλήματα. Αυτό ισοδυναμεί με 32 εγκλήματα κάθε ώρα, 787 κάθε ημέρα και 23.844 κάθε μήνα, όπως αποκαλύπτει η συγκεκριμένγ επίσημη Έκθεση της γερμανικής Αστυνομίας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των σοβαρών αξιόποινων πράξεων, δηλαδή το 79%, ήταν εκείνες, που διαπράχθηκαν «κατά της προσωπικής ελευθερίας», δηλαδή επιθέσεις με σωματικές βλάβες!

Οι Αφρικανοί από την Βόρεια και την υποσαχάρια Αφρική, προερχόμενοι από την Γκάμπια, την Νιγηρία και την Σομαλία, είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την βία τους, και ο αριθμός των εγκλημάτων, που διαπράττουν, είναι εντελώς δυσανάλογος, σε σχέση με τον αριθμό τους.
Η Έκθεση της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, Bundeskriminalamt, (BKA), η οποία καλύπτει την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, αναφέρει, ότι τα στοιχεία της αντιπροσώπευαν μόνον περιπτώσεις, που έχουν ήδη εντοπιστεί οι δράστες, και όχι υποθέσεις, που παραμένουν ανοικτές. Ως εκ τούτου, η «βάση δεδομένων, επομένως, δεν είναι οριστική» και είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς θα εντοπίζονται νέοι παραβάτες.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των εγκλημάτων – το 79% – ήταν εκείνα, που διαπράχθηκαν «κατά της προσωπικής ελευθερίας» – δηλαδή επιθέσεις με σωματικές βλάβες.
Οι κλοπές αποτέλεσαν την δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία και ακολουθούν τα εγκλήματα της παραχάραξης, της πλαστογραφίας, της απάτης και της εκβίασης.
Περίπου στις 278 από τις 366 δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών, εμπλέκονται τριτοκοσμικοί πρόσφυγες και μετανάστες, τόσο ως θύματα, όσο και ως δράστες, αποκάλυψε η Έκθεση. Τουλάχιστον 37 θύματα δολοφονιών / ή απόπειρας δολοφονίας αναγνωρίστηκαν ως Γερμανοί υπήκοοι.

Ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων, που εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις, ήταν άγνωστης εθνικότητας, αντανακλώντας το γεγονός, ότι οι πολλοί κρύβουν σκόπιμα την εθνικότητά τους, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την απέλασή τους!

Από το σύνολο των 214.600 σοβαρών εγκλημάτων, τουλάχιστον 67.300 διαπράχθηκαν από έναν μετανάστη εναντίον του άλλου, ως επί το πλείστον μέσα στα «Κέντρα Υποδοχής» σε όλη την χώρα. Η Έκθεση του BKA αποκάλυψε επίσης, ότι ο αριθμός των «πιθανών παραβατών στον τομέα της ισλαμικής τρομοκρατίας συνεχίζει να αυξάνεται», και ότι ο αριθμός των «ενεργών ή πρώην μαχητών ή συγγενών / υποστηρικτών / συμπαθούντων τρομοκρατικών οργανώσεων του εξωτερικού» και των «ισλαμιστών εγκληματιών πολέμου» συνεχίζει να αυξάνεται στην Γερμανία.
Η Έκθεση κατατάσσει στους «μετανάστες» «άτομα με το καθεστώς των αιτούντων άσυλο, πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου και παράνομους».
Στις εθνικότητες, που βρίσκονται στην βάση δεδομένων, περιλαμβάνονται, Αφγανοί, Αλβανοί, Αλγερινοί, Βόσνιοι, Ερυθραίοι, Αφρικανοί από την Γκάμπια, Γεωργιανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, Κοσοβάροι, Μαροκινοί, Σκοπιανοί, Νιγηριανοί, Πακιστανοί, «Ρώσοι», Σέρβοι, Σομαλοί, Σύριοι, Τυνήσιοι και Τούρκοι υπήκοοι.
Επιπλέον, κατά την Έκθεση BKA, ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων ήταν άγνωστης εθνικότητας, αντανακλώντας το γεγονός, ότι οι πολλοί κρύβουν σκόπιμα την εθνικότητά τους, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την απέλαση.
Διευκρινίζεται, ότι η πλειοψηφία των υπηκόων βαλκανικών κρατών, που αναφέρονται είναι Τσιγγάνοι, και η πλειοψηφία των «Ρώσων» είναι από τα νότια της χώρας, από όπου προέρχεται ένας μεγάλος αριθμός μικτών φυλετικών τύπων.