Η Ελληνική Γλώσσα δεν αποτελεί μόνο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην μητέρα Πατρίδα και τους Έλληνες της Διασποράς, ούτε μόνο φορέα των αξιών και ιδειωδών του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς.

Πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια στον κρίσιμο αυτό χώρο με την πρωτοβουλία για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε εκατοντάδες πυρήνες σε όλο τον κόσμο και την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος σε συνεργασία με την Ομογένεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αυτή την αφορμή, όπως τονίζεται από την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτή ν. Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο:

“Η Ελληνική Γλώσσα και η Θέση της στον Παγκόσμιο Χάρτη”.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο Νίκος Φίλης, Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η ίδια , ενώ μπορεί ο καθένας  να την παρακολουθήσει  live από τη σελίδα της  κ. Τζάκρη, https://www.facebook.com/TheodoraTzakri την Κυριακή 14/2 και ώρα 18:00.

Εισηγητές:

Nikos Sarantakos

Νίκος Γραικός

Ιωάννης Καζάζης

Διονύσιος Αρκαδιανός

Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος

Το link για το event: https://www.facebook.com/events/2810423212620356/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ