Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος θα ενημερώσει για τις δράσεις που ανέπτυξε η ΓΓΑΕ στο χρονικό διάστημα 2015-2016, στην εκδήλωση με θέμα «Μία Γραμματεία χωρίς σύνορα», στις 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Stand 22, Περίπτερο 15. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΓΓΑΕ στην 81η ΔΕΘ, από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που η ΓΓΑΕ συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το περίπτερό της, όπως και το 2015, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Στο περίπτερο της ΓΓΑΕ οι επισκέπτες ενημερώνονται από τα στελέχη της υπηρεσίας για τις δραστηριότητές της και διατίθεται υλικό (φυλλάδια, βιβλία και DVD) σε δημοσιογράφους, σε εκπαιδευτικούς και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, σε φοιτητές, σε πολίτες με σχετικό ενδιαφέρον κυρίως λόγω της σχέσης τους με νέους που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό την τελευταία πενταετία, αλλά και σε απόδημους Έλληνες, οι οποίοι επισκέπτονται την ΔΕΘ.

Θετικά αποτιμάται το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται βουλευτές μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ξεναγούνται στο Περίπτερο και ενημερώνονται για το έργο της ΓΓΑΕ από τον Ειδικό Σύμβουλο της ΓΓΑΕ κ. Κοσμά Παπαχρήστου.

Η συμμετοχή της ΓΓΑΕ στην 81η ΔΕΘ είναι αφιερωμένη:

  1. στο Πρόγραμμα «Πρόξeνος» με την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ελληνικών ανά τον κόσμο Προξενείων με τους Δήμους στην Ελλάδα και το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των απανταχού Ελλήνων διαδικτυακά με το πάτημα ενός κουμπιού και το κέρδος πενήντα χιλιάδων εργατοωρών για την ελληνική πολιτεία, βάζοντας επιτέλους τέρμα στις πολλαπλές επισκέψεις των ομογενών μας και τις ουρές στα Προξενεία.
  2. στο αφιερωματικό έτος «Ελλάδα στη Ρωσία 2016», στο πλαίσιο του οποίου η ΓΓΑΕ συνδιοργανώνει και στηρίζει πολιτιστικές δράσεις και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις. Οι δράσεις της ΓΓΑΕ στο πλαίσιο του έτους «Ελλάδα στη Ρωσία 2016», αποτελούν το επιστέγασμα της διαχρονικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού για την ομογένεια στη Ρωσία, η οποία ξεκίνησε το1989 στη Μόσχα με την 1η συνδιάσκεψη των Ελλήνων της τότε Ε.Σ.Σ.Δ.

Στο περίπτερο της ΓΓΑΕ παρουσιάζονται επίσης οι Κοινότητες των Ελλήνων απανταχού της γης, τα στοχευμένα προγράμματα φιλοξενίας που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού το θέρος του 2015 και το θέρος του 2016, οι πολιτιστικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης για την ελληνική διασπορά που συνδιοργάνωσε και συντόνισε η ΓΓΑΕ την περίοδο 2015-2016.

Αλέξανδρος Μανούσος

Για το Γραφείο Ενημέρωσης

 

geniki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ