Η Ορθόδοξη οικογένεια στο Μόναχο πενθεί για την κοίμηση του Επισκόπου κυρού Αγαπητού, βοηθού Επισκόπου  της Ρωσσικής Εκκλησίας της Διασποράς στη Γερμανία.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Αγαπητός (Alexander Goratchek) γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη το 1955, σπούδασε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο Ντάρμστατ, εκάρη μοναχός το 1979 στο ρωσσικό μοναστήρι του Αγίου Ιώβ στο Μόναχο, χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983, Πρεσβύτερος το 1991 και Επίσκοπος το 2001.

Ως βοηθός Επίσκοπος της Ρωσσικής Εκκλησίας της Διασποράς διέμενε στη Στουτγκάρδη. Απέθανε στο Μόναχο στις 28 Μαἲου μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας και προιστάμενος της Ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Σαβάτορκιρχε), ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, προιστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μηνάς, προιστάμενος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, μετέβησαν στις 30 Μαἳου στο ρωσσικό Μοναστήρι του Αγίου Ιώβ στο Μόναχο και τέλεσαν στη σορό του Επισκόπου κυρού Αγαπητού το καθιερωμένο νεκρώσιμο τρισάγιο.

Ακολούθως είχαν μια λίαν εγκάρδια συνάντηση και συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Βερολίνου και Γερμανίας κ. Μαρκ στο χώρο υποδοχής επισήμων στο Μοναστήρι. Στη συνάντηση έγινε αναφορά στις ιδιαίτερες δυσκολίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γερμανίας, που προκύπτουν από τις απαγορευτικές διατάξεις της Γερμανικής Πολιτείας για τον Κορωνοἲό και εκφράστηκε και πάλι από όλους η επιθυμία να μπορέσουμε να τελέσουμε από κοινού τη Θεία Λειτουργία, μετά τις γνωστές εκκλησιαστικές δυσκολίες.

Η σορός του Επισκόπου κυρού Αγαπητού θα μεταφερθεί πρώτα στη Στουτγκάρδη, όπου θα τεθεί σε προσκύνηση από τους ρώσσους πιστούς. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος θα τελέσει εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας αρχιερατικό τρισάγιο και ακολούθως η σορός θα μεταφερθεί προς ενταφιασμό στο ρωσσικό  κοιμητήριο στη πόλη Βισμπάντεν, όπου είναι και οι τάφοι πολλών ρώσσων αρχιερέων και μελών της οικογένειας του Επισκόπου κυρού Αγαπητού.

Ευχόμαστε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή του μακαριστού Επισκόπου Αγαπητού.

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.